Домът на Мис Перигрин за чудати деца – Ревю Дес

Тъй като не помня много от нещата, които разбрах от филма ще сложа анотация и после ще споделя мнение за спомените си и за това, което не разбрах.

Анотация на филма : Режисьорът с доказано богата фантазия Тим Бъртън представя едно незабравимо филмово преживяване по едноимения бестселър на Рамсън Ригс. Когато Джейк открива улики към загадка, която обхваща алтернативни реалности и времена, той разкрива тайно убежище, известено като Домът на мис Перегрин за чудати деца. Докато момчето опознава жителите и техните необикновени способности, то осъзнава, че безопасността е илюзия, и опасностите дебнат под формата на могъщи, скрити врагове. Джейк трябва да разбере какво е реално, на кого може да има доверие, и кой всъщност е самият той. Във филмът става дума най-вече за приемане на особеностите и странностите на всеки един от нас.

Ревю : Първо ще започна с това, че не съм чела книгата и не познавам автора. НО този филм с нищо не ме накара да искам да се запозная с тях и това ми се случва за първи път. Вероятно книгата е чудесна, но е поднесена във филма изключително скучно и с плоски диалози. До колкото знам книгите са 3. Ако това беше въвеждащият филм в света на мис Перигрин и трябва да очакваме още, аз лично не бих гледала следващите. За въвеждащ филм почти нищо от новите неща не е обяснено : как го намериха в настоящето, как се правят примки и и как/кой контролира излизането от тях, как излезе през 1943г първият път, как и защо главните герои се влюбват, защо  Джейк уж познава и има доверие на чудатите деца, а в същото време го е страх от тях и бяга от тях 1-2 пъти, как дядо му е открил и направил картата с примките?

За мен лично няма връзка между сцените, а нещата се случват доста бързо и без обяснение, както вече казах. Филмът, пак казвам БЕЗ ДА СЪМ ЧЕЛА книгата, е слаб и не е направен добре. Сценарият е слаб, но се надявам да не е като случаят „Дивергенти“ слаба книга-слаб филм.
СПОЙЛЕР!!! : Най-интересна/забавна беше сцената с битката между Сенките и скелетите-марионетки.
Бих дала оценка 3 от 10

Advertisements

One thought on “Домът на Мис Перигрин за чудати деца – Ревю Дес

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s