Истории от акедемията за ловци на сенки на Касандра Клеър – ревю Дес

Часът 2:15 посреднощ…все пак среднощен разговор за книги…датата 28.12.2016.
Започвам ревюто си силно афектирана и все пак ще кажа, че Каси е зла жена…ще обясня по-надолу в статията си…

istorii-ot-akademiyata-za-lovtsi-na-senki_1

Както сами се досещате от заглавието книгата разказва истории от академията за ловци на сенки и ОСНОВНО, но не само за Саймън Луис / ако не сте чели Реликвите на смъртните ви съветвам да спрете до тук/. От анутацията на книгата и от мен сега ще разберете, че всичките ни любими герои от другите 2 поредици взимат участие в скромните глави /разкази/ на Каси от по около 50 страници. Събитията се развиват в продължение на 2 години, в които Саймън и няколко нови персонажа се обучават за ловци естествено. Книгата е емоционална вихрушка или поне за феновете на поредиците. Кристин от polandbannasbooks и аз споделяме мнението, че „Хрониките на Магнус Бейн “ бе една доста слаба книга /събрани от разкази/ с доста автори, която ме накара да подходя със страх към Академията и нийните АВТОРИ.НО за щастие книгата е страхотна и аз лично нямах усещането, че е писал някой друг освен Каси както в Магнус. Горещо препоръчвам тази вихрушка от емоци основно смях и сълзи при спомените за персонажи от други поредици и за падналите….

А сега защо Каси е зла иииииии СПОИЛЕРИ…ако още не сте навлязли в света на Шадоухънтарите и Каси или изоставате и не искате да си проваляте историята / Лина и ти също/ спрете да четете СЕГА!

5d4718b44d6ffc72b67959289237d920

В академията Саймън отива, за да избяга от приятелите си, които не помни след „деминска амнезия“,от чувствата си към тях и самия себе си.Там откриваме бившия дневен вампир изключително объркан и до някъде не точно себе си…или по-скоро НЕгеройчното му АЗ. Което за мен беше малко дразнещо с вечните му съмнения, макар да го разбирах мисля, че беше малко прекалено. Естествено клин клин избива и Саймън открива нови приятели докато се учи да не си отреже кракът с меч. И тук ЗЛАТА Каси ме накара да се влюбя в един единствен персонаж, за да може накрая САМО ТОЙ ДА УМРЕ! Макар и в последните глави да се печеше тази смърт аз все пак тайно се надявах да не познавам умът на г-жа Клеър толкова добре. Джордж персонажът, за който говоря .. забавен,лъчезарен,винаги усмихнат и готов да помогне умря като пихтия.СРАМ!

Саймън и Изи или Сизи в голяма част от книгата са странни и неловки…най-вече г-н Демонска амнези, но естествено откриват пътя си един към друг. Ако не Изи КОЙ друг би се борил за Саймън.

Джейс е този, който ме изненада най-много. В Реликвите той до голяма степен го търпеше, заради Клеъри преди лошото демонско измерение….Но в академията показва, че наистина е приел Саймън като част от тяхното семейсто и наистина страда от ситуацията, в която са. Естествено е все така Джейс, но се вижда и неговото израстване като човек извън света му с червенокоска.

kleari-i-saimunЕстествено г-н Амнезия малко по малко започва да си връща спомените, но голяма част от тях са с Клеъри, докато си пишат писма / Понеже е обидил Изи и тя отказва да му говори/. Преминават през воден ритуал, чиято цел е да покаже на учителите в академията и Джем ❤ това, което всички виждат –  те са родени да бъдат парабатай. Естествено аз тайно се надявах да станат парабатай с Джордж,но…това още е открита рана…Саймън притеснен, че е късно да я попита, разбира, че животът му като вампир не се борой и още има шанс…Всички се сещате какво става…

katИ все пак най-голямата бомба пусна Катарина Лос – синята магьосница. Тя разказа на Саймън история за спасено бебе от рода Херондейл / нещо, което Каси направи вече с Ема Карстерес/. И така Джейс не е единствения…и тук в мен пак зажужа идеята, че може да е Джордж…защото е осиновен…но той си остана мундан, а после и пихтия ;( …Остави ни да се чудим къде е изгубеният Херондейл и може ли да го е сполетяла съдба подобна на Себастиян Моргенстърн / конспирация/

 

Най-Най-хубавото си оставям за накрая… а Именно първото истинско споменаване на името „МАЛЕК“ в книга от света за ловци на сенки….Особено забавно особено след като Саймън предложи Алгнус ьхахь.

15750101_10211782445865542_2009713928_n
228702a3ab43dc9109a616d42b69881aАлек се представя в нова светлина…Все така стабилния и разумен център на групичката, но по-щастлив, помъдрял и пораснал. След като намират изоставено синьо ест. магьосническо бебе, което единствено Алек успява да накра да не плаче….веднага взема решение, че иска да го задържи… и Изненадата тук е че Робърт и Мерис Лайтууд не само нямат нищо против, но и прелдагат името си за детето. Разбира се Магнус си е Магнус и е шокиран от тази идея, но след зрял разговор решават да задържът бебето и да го нарекът Макс ;( И конспираця : може ли и ще провери ли Магнус, кои е бащата на бебето?

Смях се със сълзи, когато Саймън завари Алек и Магнус в леглото….След сълзите и смеха…това беше уникално преживяване.

Историята на Марк е най-интригуващото нещо за мен, което не се е развило до сега.

ПС: Забравих 2ят ми най-голям потрес…. КАК КАСИ ИЗПЛЮ,ЧЕ ДЖЕМ И ТЕСА СА ЖЕНЕНИ! Пълен и неописуем потрез за начина на поднасяне на тази информация15782556_10211782447025571_396080992_n

Да се готви „Лейди полунощ“…макар да се зарекох да не я чета докато не излязат и 2те книги…не мога да остана с горчивия вкус от смъртта на Джордж

Ако трябваше да направия видео то би изглеждало така / емоционално като книгата/. Кристин засяга доста повече неща, който не споменавам, но мнението ни се покрива.
:

/с изключението, че аз четох Хрониките на Магнус скоро и знам че Деймс не е гей и е влюбен в момичето, а Матю е загинал/

И едно не толкова емоционално ревю, но също толкова вярно и много подробно :

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s