Всичко Всичко на Никола Юн – Ревю Дес

Хей както обещаваме…опитваме се да пишем ревюта и за НЕфантастични книги, които толкова обичаме с Лина.
Ето едно кратко ревю и за една таква книга.

vsichko-vsichko_2_
Книгата ни запознава с Маделин и Оли, които се влюбват…Маделин е алергична към света, както вероятно сте прочели в анотацията или сте чули, ако някой ви я е препоръчал. Докато според мен Оли е алергичен към затворените пространства. И така като магнити с противоположни полюси те двамата се привличат. Толкова за историята в НЕспойлер частта.
За книгата мога да кажа, че се чете бързо и въпреки че на корицата пише TEEN мисля, че би се харесала и на хора извън това определение. Все пак 26-годишна говори 👈. И да, вие още не знаете мнението ми за тази книга, но….Въпреки, че я четох като „промивка“ след доста фентъзи и с идеята за почване на нови фентъзи поредици, за които Лина отдавна ме врънка…. с ръка на сърцето си мога да кажа, че книгата е интересна и леко четиво. Хубава е и ако си търсите нещо приятно и най-вече нестандартно / в книгата има доста графики,рисунки,чат/ това е вашето четиво. Някой буктубър я беше сложил в най-лошите книги, които е прочел под предтекста, че не може любовта да излекува болест и почти ме отказа от нея ,но книгата изобщо не е за това! Ако харесвате книгите на Джон Грийн тази няма да ви разочарова…Напомня за „Вината в нашите звезди“
Единственото, което не ми хареса на мен в тази книга е корицата…Съжалявам Ибис, но корицата с нищо не показва историята….

И така от тук на сетне продължавате на свой риск…☝☝☝СПОЙЛЕРИ ☝☝☝

Тази част няма да бъде особено дълга и с особено много споилери, но все пак има едно две нещица, които ме глождят в този час /2:17/ :
1во. Все още не мога да разбера майката и нейната постъпка….Мда била е разтърсена от ужасно събитие…да може би сама тя е била умствено болна.. и все пак не мога да го разбера.
2ро. Не ми стана много ясно как намери Оли, как му обясни за станалото и го накра да се срещнат…Да да да да… Младата любов..първата истинска любов…силната любов…ясно… и да след този обрат с майка ѝ е нормално и нужно да има щастлив край…макар и малко неопределен, но ми се щеше малко повече подробности да има…
3то Нещо, което също не разбирам е защо цялата и стая трябва да е бяла? Дали ще е бяла, жълта или розова все трябва да се вкара боя/латекс/тапет все нещо да се сложи на тази стена, за да има цвят….Все някак трябва да влязат тези мебели…но защо само БЯЛО? Сякаш на майката не ѝ е достатъчно, че детето ѝ е болно и не може да излиза, но и иска да си мисли, че е в болница…Странно!

❗️По-сериозни споилери!!! / изтирха се и в 2:33 ми се спи и си загубих мисълта,но…/
/опит за възстановяване/

От мига, в който разбрах, че е болна /началото/ и мига, в който се намеси и момче все си мислех кога ще се разболее…При първото им докосване 😨 Когато се хванаха за ръце😨 Когато се целунаха 😨….Най-голяма паника и сигурност, че ще се разболее изпитах, когато излезе навън, за да помогне на Оли 😱😱е Но НЕ…. /странно, че работата не се размириса още тук…, но така е като четеш по нощите…понякога мозъкът ти просто иска да спи/ Отидоха на Хавай и си помислих от какво ще е : От пясъка, от водата в Океана, от храната…от секса 😱😱😱? И когато получи пристъпа сама се убедих, че все пак е болна…точно, когато може би се прокрадна съмнение….но си споилнах с черната страница и знаех, че идва…вероятно и за това не заподозрях майката!!!
И въпреки, че с Мади могат да се свържат доста хора изолирани от обществото по куп глупави причини / красота,богатство,власт…/,смятам, че почти всеки може да се причисли към образа на Оли….: Сладкото съседско момче, типичния добряк с кофти семейство…

И от мен толкова…може би трябваше да направя НЕтолкова среднощен блог…, но уви.

Всичко, което мозъкът ми отказва да съчини за вас сега е добре изразено в този видео клип :
https://www.youtube.com watch?v=CK6pOFhvRhY

Отново Джеси, но очевидно с него напоследък си пасваме… Ако има нещо, което не сте разбрали от моя пост за книгата, Джеси го е казал вместо мен.
Да се готви Сара Дж. Маас и Лина да е щастлива.

ПС: Ето това е хубва корица
book_cover_03

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s