Shadowhunters сезон 2 епизод 2

logo

За разлика от началната сцена на епизод 1, в този епизод тя беше на ниво. Свидетели сме на разговор между Джейс и Валънтайн, който ме учуди със сравнително добра актьорска игра. Диалогът, който проведоха беше доста автентичен, както и репликите на Валънтайн. Важно събитие в книгата и в сериала Джейс избира да последва ВАЛЪНТАЙН!

vj

Връщайки се в института, виждаме сцената, в която Клеъри и Джослин се карат, заради случилото се в края на първи епизод и Клеъри определено има право да се държи така. Сега не знам какво да кажа за онази руна, която се появи още в първи епизод и явно вече ще ни съпровожда през сериала. Говоря за руната за ретроспекции. Ужасно е, изглежда странно, нереално, безсмислено. А сцената с Джослин и Джонатан беше много, много зле и просто смехотворна. Мисля, че беше най-лошата в целия епизод. Наясно съм, че е добър начин за малко време да се обясни сериозна случка в миналото, но това ли е начинът наистина? Със същото усилие може Джослин да разкаже на Клеъри какво се е случило, а през това време да покажат ретроспекция на този момент. А не да вмъкват излишна руна, от която очите на „зрителя“ побелятват и му се представят откъслячни картини без смислова връзка. Така както го показват изглежда нелепо и смешно.
jo

След това идва сцената със Алек и Клеъри, която беше наред. Хареса ми, че виждаме Алек в истинската му светлина от книгата. Все пак той не харесва Клеъри. Също така ролята на Изи в този момент е много оправдана и като в книгите, защото тя се опитва да успокои брат си и е до него, но в същото време отива да види как е Клеъри и реално не заема страна. Забелязах и нещо в сериала, което се различава от книгите, но всъщност е добра идея – в сериала Изи и Клеъри стават приятелки непосредствено след тяхното запознанство, докато в книгите им е нужно малко време.
ca
Nice work Daddario

След това идва още една random сцена, от която нищо не се разбира в карате клуба.

Идва съществен момент в целия епизод, който беше доста в стила на Клеъри от книгите. Героинята се чувства сякаш не принадлежи никъде и не знае какво да прави с живота си. Сега първо искам да кажа, че не вярвах, че ще кажа това някога. Не съм почитател на актьорские умения на Катрин МакНамара, не смятам, че е добра актриса, не ми хареса в сезон 1 как изобразяваше Клеъри, дори искам да кажа, че ми развали съсвем представата за нея. Но в този епизод забелязах, че се справи много добре и актьорската ѝ игра беше на ниво. Сполучливо показа вътрешните противоречия, които разкъсват героинята, не ме дразнеше, звучеше непринудено. Хареса ми сцената, в която Клеъри се връща в академията, смятам, че беше наистина в неин стил, да бяга от проблемите си, да иска да си върне стария живот и всичко да е както преди, беше много автентично.

k

Вече разбираме, защо Валънтайн беше в бойния клуб и Алек и Изабел са изпратени в друг такъв и очакват появата на Валънтайн. Сега искам да кажа, че не съм сигурна как се чувствам за тази вметка в историята, мисля, че е загубено време и можеше да се използва в разяснение на друга сцена, например Джослин и бебето Джонатан. Не виждам защо Изабел ще предизвиква на бой някакъв мундан, но пък беше приятно да гледам как му сритва задника и погледите на Алек, докато го прави. 🙂
Д: Макар и безсмислена сцена реакцията на Алек беше безсценна и изключително забавна. А Изи като badass каквато е беше хубаво да се види.

Сцените с Магнус и Саймън бяха приятни за гледане, забавно е да гледаш тези двамата заедно, защото имат страхотно чувство за хумор. Въпреки това не смятам, че беше нужно да ходят чак до Индия, за да търсят Камил, почуствах малко излишно това допълнение към историята.

m

Клеъри излиза от академията (след като преди това поставя Джослин на мястото ѝ), а пред академията я очаква Дот издърпва я в портала и изчезват. На първо място откъде по дяволите се появи Дот, лично аз я мислех за умряла, дори не се сещам кога в първи сезон я видяхме за последен път. Появи се от нищото и след това всичко стана объркано и безмизлено. Дот я омагьосва да отиде и да каже на Джейс, че може да вижда бъдещото (което е толкова смешно 😀 ), което разбира се не е вярно, но той и вярва, след това Джейс е на път да убие момичето върколак, но Клеъри му извиква, че е била под заклинание и Дот пробива защитната стена, за да избягат.

clace

Междувременно Люк дава на Джослин адамаса, който е от Адамант Цитаделата. Счупва статуя на котка, за да го вземе, но това, колкото и да е забавно е най-малкия проблем в цялата картина. 😀 Има няколко проблема:

ka

  1. Това, че майката на Люк е Желязна сестра е спойлер и не би трябвало да се появява в 2-ри сезон, при положение, че много от зрителите предполагат, а и така е логично, че събитията се развиват във 2-ра книга. Въпреки че това не е първия път, в който от сериала избързват. (събуждането на Джослин, бъдещата поява на Себастиян в този сезон и т.н.)
  2. Факта, че хората, които не са чели книгите нямат никаква представа какво по дяволите е Желязна сестра, Цитаделата и Адамас. В сериала просто се споменаха и не се обяснява нищо. Няма кой да каже че Железните сести са организация, като Мълчаливите братя, жени ловци на сенки, които изработват оръжията на останалите ловци на сенки. Елмазената цитадела (или просто Цитаделата) е мястото, където живеят те, а Адамаса е сребърно бял, топъл, тежък метал подобен на стъкло, от който Железните сестри изработват Серафимските ками, стилитата и магическите светлини. В нашия случай очевидно е използван за направата на камък, с който може да се проследи парабатайската връзка.

Това за мен е голям пропуск.
И накрая тази глупост, която е добре представена в ревюто на emmabooks

am

Така свършва този епизод, в много интересен момент.

Като цяло, мисля, че този епозод беше по-добър от миналия. Понеже, въпреки че нямаше толкова много действие, колкото предишния, имахме възможност да се съсредоточим повече върху героите, а актьорската игра беше осезаемо по-добра. Недосатъците, ами ако не сте забелязали по-горе в цялото ревю се редуват добри с лоши моменти. Това беше проблема на този епизод и мисля на цялото шоу. Страхотни моменти са последвани от безмислени сцени, загуба на ефирно време, после пак се появява хубава сцена и отново нещо излишно, повърхностно и нелепо или недоизказано/недообяснено. Ако се намалят тези излишни сцени и се заменят от обяснение и задълбочаване на хубавите, то този сериал ще е перфектен. Засега още не е, но усещам как с новия сезон сме тръгнали в тази посока и вече мога да гледам оптимистично на нещата. 🙂
Д: Според мен езпизода беше малко скучен, НО се отличи с много добра актьорска игра: най-добрата до тук от целия каст и най-вече от Матю Дадарио. Ако се подобрят пропуските и липсващата информация / след 3ти епизод сценариста се сменя…дано се погрижи/ сериала ще тръгне стремглаво нагоре….Стискаме палци.

Препоръчваме ревютата в youtube на emmabook , с която споделяме мислите си и това на polandbananasbooks като не толкова сериозно, а по-скоро доста забавно ревю.

 

 

Вашият коментар