Shadowhunters сезон 2 епизод 7

logoЗдравейте, читатели. Поредния епизод и оп ревю. И то какъв епизод, но за това след малко.
Днес ревюто отново ще е написано от 2те в познатите вече за вас цветове ЛИЛАВО за мен / Дес / и ЗЕЛЕНО за Лина.

Днес ще пробваме нещо ново. Ще напишем ревюто като говорим за персонажите в целия епизод, а не както до сега да проследяваме случките според епизода. Кажете ни вашето мнение как да продължим да изписваме ревютата и кой начин ви допада повече.

Според мен това е НАЙ-ДОБРИЯТ, повтарям, ако не сте видели големите букви, най-добрият епизод до сега.
1во толкова bookish персонажите до сега не са били. Всеки един от тях.
2ро Макар и един вид втори по ред запълващ епизод, според мен въпреки че нямаше толкова екшън всичко беше поднесено гладко. Беше отделено нужното време за всичко, което искаха да кажат в този епизод. Докато предишните епизоди бяха Информация 👈 Информация 👉 Информация 👆👇 в този както казах всичко беше гладко и без да има „Ама това какво беше нещо не я зацепих тази информация“. Имаше време за всичко
3то и последно, но не по важност този епизод изглеждаше като сериал за по-големи хора, а не някак детинско сериалче както до сега. Имаше много секси сцени, малко голотийки, а не само дупето на Ем и доста интимни неща / не само в сексуален смисъл/. Определено факта, че залагат повече на връзката с персонажите, от колкото на действието към този момент много ми хареса…това трябваше да се свърши още в 1 сезон и сега да ако имахме връзка с тях да ни заливат с екшън. Но наваксват и това е страхотно. Вече определено виждам истински потенциал в сериала.
Е сигурно от толкова излияния сте разбрали, че този епизод ми е любим и се надявам да не си остана с него. По-силна надежда за този сериал не съм имала и за това мисля, че заслужава 6ца този път.

Толкова за non-spoiler хората. Ако не сте гледали епизода, изгледайте го и се върнете да го обсъдим, защото беше супер / макар брат ми от гледната точка само на зрител да му даде 4,5 от 6/

Е, както и подозирахме Клеопа се оказа верен слуга на Валантайн. Някак ми напомня за Питър Педигрю от „Хари Потър“. Бързо, бързо предаде Клеъри, което не е изненада. Питам се обаче книжния Валънтайн дали знаеше за тези способности на Клеъри? А дали той не си мисли, че всичко идва от Ангела и когато него го няма ще ѝ изчезнат и способностите да създава руни? Така ли ще стане наистина?
Но както видяхме дори тя прозря истината за Вал все пак. Намирам го за доста интересно : всички негови някогашни последователи виждат какъв е всъшност и се отказват от каузата на Валантайн. Да Клейвът не е идеален, но определено е по-малкото зло и всички го виждат. Като в България : избираш по-малкото зло.

6a3f43d8-a232-4ff5-90bb-1f6c2a90d2d3

Мааалек. Ох Малек. Най-накрая една нормално развиваща се връзка между двама души в този сериал. И доста автентична от книжна гледна точка. Подаръкът на Александър / обожавам, когато го нарича така/ беше най-сладкото нещо ever. А колко доволен беше само Алек…/Дадарио не разочарова с физионимии отново/. А после секс-разговора…не че и аз като Магнус имам против. Даже съм с 2 ръце за….епизоди за по-зрели зрители както вече вметнах.Беше поредната страхотна Малек сцена. 👏

Но на тях обърнахме достатъчно внимание в предния епизод и ревю. Днес само ще спомена ще са ми и винаги са ми били Любимци.
tumblr_olg5rfigjx1uqpc0xo1_400
ИИии отново saved by the bell и под звънец имам предвид Джейс. Ето това е Джейс такъв какъвто трябва да бъде. АВТЕНТИЧНОСТ 👏.

Казах ли вече, че Мат не разочарова и в този епизод. Алек си е Алек. Отново Автентичност!

https://www.youtube.com/watch?v=Fq0-23YPccI

Damn. Just Damn Hot. Да жена съм. И да, омръзна ми да гледам дупето на Ем. И да имах нужда от такива сцени. Убийте ме.
Връзките и сцените между Джейс и Саймън, Мая и Джейс бяха най-доброто в епизода. Най-добрата игра на Дом до сега / не може все да хвалим Мат/. Най-автентичния Джейс до сега. Нахален, самонадеян,дързък и с хаплив език, знае че е секси и го използва.НО, НО когато някой на който държи има нужда от помощ (особено ако този някой е Клеъри) той превключва на Джейс 2.0 и вече е войнът, защитаващ семейството си. Къде беше този Джейс 2.0 епизода? Подобрения!
tumblr_oldyulraqu1voon58o3_500

Съветите на Джейс – безценни. Как да се превърнеш в Задник за глупчовци.
И Саймън се хвана толкова лесно хаха. НО виждам как покълва приятелство между тези двамата…е може би след 100 години, но е там.

За първи път ми хареса да видя преобразяващата/превръщащата руна, макар да бе използвана на супер странно място и да бе очевидно за всички. НО / днес има много НО-та/ беше хубаво да видим Тъмен и Загадъчен Алберто/Саймън и доста забавно.
И естествено, когато взимаш уроци от Джейс как да сваляш мадами, особено такива, които са се опитали да го убият как може да очакваш успех? Алберто се представи блестящо след обучението си хьахьах
Все пак всичко се разви добре…ще видим какво ще стане в този триъгълник по-нататък.


Когато Клеъри разбира, че има други секси мъже освен Джейс….
Погледа на Саймън, когато искаше да и помогне…Толкова очевидно влюбен в нея, а тя както винаги сляпа, вглабена в нейните проблеми сякаш всеки е длъжен да мисли само за тях.
Бонус: Клеъри най-накрая показа, че има мозък в тази глава като разкри Клеопа пред Люк и после пред самата нея. Но това не ѝ попречи да е обичайното си тъпо и безрасъдно АЗ.Поне този път не оплеска всичко за всички

Добре Изи е сърдита на Клеъри наистина или изпада в абстиненция?Проблемът ѝ очевидно се задълбочава и вметката на Магнус за Джем / ❤ / очевидно не и повлия достатъчно. Цялото и поведение в този епизод беше на наркоман. Дрехите ѝ, косата ѝ не бяха като за Изи, момичето, което държи винаги да е перфектно.  Дори гласът и звучи различно според мен.Надявам се скоро някой да забележи и подозирам, че ще е Магнус….Как ще оправят това?Сега когато никой не е застрахован от смърт Изи е най-голямото ми притеснение.
И въпреки пристрастяването все още е до Алек, искайки и опитвайки да му помогне.Такива са си Лайтууд.

Люк и Вал отново се изправят един срещу друг, а Валънтайн споменава, че преди с Люк са били парабатаи. Отчаян опит от негова страна да накара Люк да се почуства гадно за нещо върху което е нямал контрол. Много силен диалог между тях двамата + добри конфронтиращи реплики на Люк.

Остана да поговорим за Ангела в стаята /Слона в стаята 😉 /. Ехо, за първи път в заснемането на каквото и да е по книгите на Каси виждаме Ангел. Според мен беше яко. Не очаквах да е някой красив ангел със страхотни крила и всичко. Смятам, че свършиха добра работа, макар използвайки по-възрастен актьор според мен да искаха да засилят чувството за безпомощност и изтерзаност / е добре до това не е точно моя мисъл, нооо../
И какво по дяволите им показа преди да се изпари?
ithuriel

Добре епизода имаше и някоя и друга слабост:
1во какво е това повикване в стил батман по телефона с тази руна?
2ро Как Валантайн е хванал Ангел?
3то Новите руни на Клъери? В книгата винаги, когато Клеъри създава нова руна тя я вижда като определена дума. Сякаш я превежда от английски на рунически. Как стават нещата тук не е ясно?
4то Какво правят всички в Института освен главните персонажи? Защо само те се интересуват и търсят Валантайн?Какво по-важно имат да правят останалите?
5то Как активирането на руната за слух помага да чуеш Ангел, който е в чужда глава?
Не е кой знае какво, за да го пиша 6то….,но е ужасно недоглеждане за мен. Вампирката, от която Изи иска да си купи дрога – нейните собствени предни 2 зъба са толкова остри и странни все 1 има 3 вампирски зъба и е супер смешна в моите очи.
6то Опс, дали не се вижда закопчалката на ангелските крила?

7мо Защо Валънтайн не реагира на новината, че Джослин е мъртва, и то заради него. Ако е знаел преди Люк да го спомене, защо не дадоха сцена с него, в която той разбира.Щеше да го удари на чувства и емоции, но не….

8мо Как по дяволите стигат до Вал и се промъкват незабелязано в тази сграда, която нямам спомен да уточниха, нали последно бяхме в кораба. Първо беше Клеопа, после отново тя, но този път с нея бяха и Люк и Клеъри и никой не ги спря да влязат

Един малък бонус за мен : в последните епизоди обличат Магнус страхотно, за разлика от преди. А в този и Джейс в дънки и яке е много повече Джейс вместо да е постоянно в униформа / и да признавам по боксерки е най-добре съдете ме/. Да не говорим, че дрехите бяха идеално подбрани за телата на актьорите. Остава да обличат и Клеъри малко по-свясттно не да акцентират толкова на краката ѝ /които за мен са твърде кльощави и сякаш и почват от устата/.

Ами това е от нас за този епизод както винаги сме с препоръки към забавния Кори, Ема и Кристин към момента не са качили ревюта / напоследък ги бавят, но винаги можете да ги потърсите при желание от ваша страна/
Остават 3 епизода преди прекъсването за това смятам, че и този епизод беше толкова добър и мисля, че ни очакват много добри епизоди преди почивката.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s