„Оригиналните“ сезон 4 епизоди 1,2,3 – ревю Дес

Дълго време се чудех дали да правя ревю на „Оригиналните“ и след като се навивах и отказвах, реших да ги направя 5 пъти по 3 епизода и накрая едно ревю на финалния епизод = 16 епизода. Тъй като и чесото се бавя с гледането сметнах, че този подход е най-добър.

За мен това беше най-очаквания сериал за 2016 и като обявиха, че го отлагат много се разочаровах. И е имало защо. Гледам около десетина сериала и този ми е най-интересен…Да не повярваш, че го казвам, но плътно по петите го следват Ловците, който изключително изрстнаха през новия сезон. Без повече напразни приказки към епизодите.

Епизод 1

Както казах по-горе беше доста очаквано начало, особено след края на Дневниците, който беше много емоционален. Е не по-малко емоционален и интригуващ беше и първия епизод на „Оригиналните“ /Планът на Джули да задържи шоуто изглежда доста умен, дано е и успешен/.

Както знаете първия епизод започва 5 години по-късно, от където ни остави предния сезон. 5 години страдания за Клаус и самохвалство на Марсел.
И въпреки цялото му плямпане той още обича Клаус и иска да е част от семейството, което не го иска, което го уби. Да го държи жив, заради Ребека е едно, но махне камата/ ножа на Папатунде от гърдите му, да му носи кръв да е решил, че е страдал достатъчно е нещо съвсем различно.Държи се като малко дете, на което са се скарали за пакост и доказва, че има още много какво да учи от татко си.
Въпреки че Клаус не е това, което беше / тъжно е да го видим такъв/, Марсел още се нуждае от него за съвети и да бъде неговото лично чудовище.
Клаус в най-слабата си форма до сега си позволява да заблуди Марсел, не само защото е сигурен, че няма да го убие, но и за да му докаже, че Марсел не може без него…., че дори и окован и отслабен все още всява страх както преди. Нещо, което Марселъс не е постигнал.

Е на Хейли не ѝ отне много време да намери лек за всеки един от тях. Какво са 5 години за оригинални живели хилядолетия – просто следобедна дрямка.
Да я видим в действие обаче….damn… Истинска вълчица. Доста по-успешно би се вписала в семейството, но би могла и да ги балансира не само да добави още сила към тях. Странното е, че все още има самовлюбени вампири, които си мислят, че могат да победят някой от тях….Тя е хибрид и това, че не са я хванали 5 години доказва част от големите ѝ умения и въпреки това те си мислят, че са по-добри защото са я „хванали“…
Хейли и Клаус погрешно подценени = страхотни битки

Клаус недохранен, изтезаван, слаб срещу самодоволен вампир с отровен меч и все пак доста вампири загубиха живота си. Бързо са забравили какъв беше и какъв е Клаус. Тъп ход! А Марсел накрая си преписа заслугите на Клаус. Малко детенце, което иска да излезе от сянката на тате, но никога няма да успее. Марсел би могъл също да е в ролята на балансьор на семейството и може би и за това семейството го отхвърля. Връзката му с тях е по-слаба от тази на Хейли.
Оправданието за кръвта не ми е ясно обаче. Защо Марселъс не може да ги излекува с неговата кръв…все пак в него тече отровата на всички 7 глутници, а в тази на Клаус само една? Как 1 е по-добро от 7. Звучи ми като кръвните групи 0 дава на всички и взима само от себе си. Капризно създание е Марсел. Какво ли би станало, ако Клаус го ухапе тогава?

Хейли от друга страна ни осигури още едно зрелище. Разката наглата пасмина, а трансформацията и беше…….
И Благодаря на Джули Плек, че създава вълк, чийто дрехи не се трансформират с него. Май е взела малък съвет от Стефани Майер.
Фрея също не е за изхвърляне що се отнася до битки и сила.

 

Събиране номер 1, което всички истински фенове очаквахме… След добър кютек идва време за дълго чакана любовна среща. И то адски гореща!

Истината боли. Нямаше как Клаус да не дръпне една от неговите речи в първия епизод.

k

Пуснаха ни и идеята за новото зло, но какво е то? Хоуп ли прави висчко това, защото не може да се контролира или?

Страхотен първи епизод. 10 от 5, ако изобщо е възможно. Най-доброто начало на сезон от всички, сериали, които гледам.

Епизод 2

Според мен този епизод беше малко скучен и сякаш беше разделен на 2 части, които нямат нищо общо помежду си. Запълващ епизод, с които ни показват с какво горе-долу ще се борим в този сезон…..Кое е злото заплашващо идилията на всички. Най-важното в епизода спасяването на Клаус.

 

 

 

 

 

 

 

 

Камил. Камил. Камил. Само на мен и на Клаус ли липсва тази жена, психоанализите и съветите. Още един балансьор в живота на Клаус…или поне беше. Само аз ли смятам, че тя е по-добра за Клаус от Каралайн? Тя винаги е вярвала в него….
Беше жестоко да я върнат по този начин според мен.

1во Марсел наистина ли вярваше, че Бекс е дошла сама от любов?
2ро защо всеки друг вампир се мисли за различен от семейството? За по-добър…Това, че нямат толкова сила не означава, че са по-добри. Марсел израстнал и отгледан от тях, научил е достатъчно…с какво е по-добър от тях? С това, че е загубил уж 2ма приятели….,които използваше за свои цели така или иначе докато бяха живи? Та да какво го отличава? Ако го бяха приели, както той искаше в семействто дали щеше да иска да е различен?
3то Масел в този сезон говори пълни глупости от наранено его. Доста разочароващо. Определено този персонаж започва да ме дразни доста!
Говори едно, а прави съвсем обратното. Очевидно е привързан към по-голямата част от семейството повече, от колкото иска да признае и действията му го показват.

Кол го застреля. хьахьхаьха . Точно това, което най-малко трябваше да каже на човека имащ цялата власт да ги избие, и който винаги е искал точно обратното.
Да предателството на Илайджа беше доста голямо, но какво можеше да направи Клаус в случая? Той никога не го изостави като свой син…можеше да го убие стотици пъти още преди да измислят този нов вампирски коктейл. Също както и Марсел можеше да ги избие, но ги пусна с поредната си тъпа реч опитвайки се да прикрие, че още ги обича и иска да е част от семейството.

Както казах случващото се с Винсънт и неговия поход за спасението на детенцето според мен сякаш не бяха част от този епизод. Сякаш беше разделен на 2 :
30 мин спасяваме Клаус
10 мин запознават един от силните вещери с надвисналата опасност, без изобщо да ни казват за какво става въпрос, но достатъчно ясно ни показаха, че Винсънт е наясно.
И накрая реши да си запълни празнотата с много скромна заместителка на Ребека. Поредния ход на сърдитото детенце отхвърлено от семейството си.

И най-очакваната среща : Клаус – Хоуп…е не точно, но достатъчно близко, за финал на епизода. Кой би очаквал от чудовище да има такова силно бащинско чувство…😏😏😏 А и с всичките кървища по него не е точно срещата, която описа.

Епизода според мен е 3 от 5. Беше добър запълващ епизод, но липсата на връзка между двете части определено не ми хареса.

Епизод 3

За жалост още един запълващ епизод. Е най-накрая разбрахме, почти, с какво ще се борим в този сезон.

Епизода беше един спокоен ден, точно както Клаус искаше. Макар срещата на семейството и най-новия му член да не мина точно както той си представяше и искаше. И после Клаус си е Клаус – подозрения,параноя и обвинения…хах

Толкова са сладки докато се сближават. Най-добрите сцени в епизода бяха между Клаус и Хоуп. Винаги е хубаво да видиш, че чудовището също може да обича, да го е грижа и да страда.

Всички се сближават в този епизод. Едни невинно по детски, други доста по секси ьхаьх

 

Докато някои си прекарват добре други търсят свърталища на зло и отвлечени деца. И ги и намират. Е в този епизод поне разбрахме какво е голямото зло…отново ПОЧТИ….Дават ни малко по-малко, но вече сме почти наясно….Деца, жертвоприношения, черна черна магия и голямо голямо зло в лицето на Винсънт? На нещо, което Винс е освободил? Някак това се изгуби за мен в епизода. Оставих се на сладостта, която Клаус предостави в този епизод.
Макар да мислех, че Хоуп е виновна за случващото, а не жертва. Но какво по-добро жертвопринушение от най-силната малка вищица. НО как, КАК се е докопал до Хоуп, до нейна вещ?
Не очаквах това да е причината да се върнат. Мислех, че Марсел ще ги извика на помощ като по-слини, по-знаещи и всичко по…, но Изненадаааа.
Но защо обърна магията за всички освен за Хоуп?Или просто не е напълно пречистена? И как тя не беше толкова пострадала : защото е по-силна или отново защото не е там? Какво е станала с детето на Винсънт? Според мен е живо!
За какво му е на нещото точно Винсънт?
И едина последена загадка как или кога ще отслабят Марсел и след като се изправят срещу това ново зло дали още ще го искат?

Извинете, но Бекс и Кол с колата на Деймън ли избягаха? И дали ще се върнат за този проблем или не?

Като се замисля Уил е съмнителен от началото на епизода, но в сянката на Ками не би си го помислил човек. Защо толкова се натиска по този случай? Пресата ще разбере – до сега са отвелечени 4 деца и не са разбрали и изведнъж има време до вечерта? / на 2ро гледане е лесно да се усъмниш хаха/. Полицайчето винаги ли си е бил лошко и е изчаквал или е обладан?

За мен този епизод беше малко скучен, но все пак Клаус е в него и е уникален както винаги… Оценка 2,5 от 5.

Е толкова бръщолевене от мен за тези 3 епизода. Следващото ревю ще е отново на 3 епизода следователно ще е след 3 седмици поне. Не съм проверявала дали има почивка за Великден.
Споделете ми в коментарите какво мислите вие?

 

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s