„Оригиналните“ сезон 4 епизоди 4,5,6 – ревю Дес

Хей хей.
Днешното ревю започва с тъжна новина. „Оригиналните“ няма да бъдат подновени за нов сезон….., но виж „Анатомията на Грей“ сезон 14 ще има 😡😤

Е без повече приказки към ревюто. Спойлери!!!

Епизод 4

Хоуп е в Ню Орлиънс. Пречистена. Файда – почти никаква

h

Но поне вече имаме нещо по-конкретно, което да мразим : Празнината!
И тя идва. Как и от къде в затворено пространство нападаха гарвани и защо точно гарвани историята мълчи. Всичко необяснимо в свръхестесвения свят оставяме с обяснението – магия.
И кой би бил по-подходящ да се грижи за Хоуп от милия и любвеобилен Клаус.

Тристанния пакт се разгръща : Клаус пази и защитава, Илайджа е най-силното оръжие, а Хейли иска мир и обединение за премахването на общия враг. Силата на семейството.
От друга страна кака Фрея / за малко да напиша Фейра хаха/ си има свои съюзници и планове за защита на семейството и обявяване на война на всички останали. Странно как веднага успя да направи оръжие да убие Марсел….как не успяха да го измислят за Лусиен и да няма втора негова версия?

И пустата Давина да беше жива и да спрат всички да се правят, че мразят семейството, заради нея…. Друго, което не разбирам е как вълчицата изведнъж стана толкова желаеща да помогне?

Имат какви ли не сили на тяхна страна Най-сината вещица до колкото знаем Фрея, следващата най-силна Хоуп, вещер запознат със злото Винсънт, оригинален – Илайджа версия 2.0 много съм зъл, първият хибрид – Клаус, последния оцелял хибрид – Хейли, супер напомпан хибрид – Марсел и 2ма оригинални в почивка. Успяват да открият, да неотрализират силата на Празнината до някъде, да и противодействат, но не и да разберът какво е и как да я спрат….. И едно талисманче ги изкърти….
Резултат с изображение за the hollow originals talisman

Всички протестират срещу управлението на Марсел през последните 5 години, когато той се опитва да е добър с всички. Защо не протестираха преди да дойдат оригиналните, когато избиваше вещици, върколаците бяха омагьосани и заточени…? Нямаше Празнина и няма съпротива….Защо?
Обвиняават Хейли, че избрала Древните…,ами да има дете с много врагове….. нормално е детето ѝ да е на първо място за нея. Предала вида си…. Че тя не е върколак от много отдавна…еххоу с историята ли изостанахте?

Капана хлопна. Децата никога не са били целта….поне не и 4 от тях.
Отново успяха да намерят решение срещу Празнината ей така от нищото, но без да получат нова информация и без изцяло да попречат на злото. И въпреки че Клаус не гледаше в синята светлина беше повлиян….Тогава какъв беше смисълът на този съвет? А  като свързаха и Илайджа с ритуала, той защо не беше повлиян/обладан? От къде знаеха, че Илайджа няма да умре завинаги и Празнината да му вземе силата….нали уж не знаят каква е магията?
И защо изобщо върнха Уил, за да умре…..мразя, когато сериалите го правят.

Хейли какво се прави на моралистка….Щеше да остави Хоуп да умре, но да не жертва нито едно друго дете?
А Клаус и Марсел беше толкова очевидно, че и на 2та им харесва да се екип, да са отново близки независимо от причината. Любовта между тях е видма повече от разочарованието им един от друг.
Този епизод за мен беше информативно-запълващ. Интересно ми беше връзката между Клаус и двете му деца.

Епизод 5

Началото на епизода е, за да ни затвърди края на предишиния. Клаус и Марсел са обадани, нищо не е приключило и Празнината иска единия мъртъв. Кой ще се поддаде?Кой ще победи? Очевидно злото може да ги накара да виждат, почувстват и правят каквото му е угодно.

Макар Клаус да се справя много по-добре във вербалната война от и с Марсел. Дали е опитът или по-острия ум, а може би комбинация от двете?

Заместителката на Ребака, както и да се казва, е довела магьосник, който ще помогне на Марсел : ще го пречисти, казва му как да се оттърве… Знае всичко, а в това време Винсънт е безследно изчезнал? Как този вещер /май е по-правилната дума в този свят/ появил се от нищото има толкова много знания, за нещо, което Древните не познават, Винсънт, който уж е участвал в култа също не е напълно наясно какво е, но виж този е добре запознат…?????
Ще ти направя талисман да те пази от злия дух…., но най-добре да го заровиш…WTF?

Още малко инфо : Празнината е накарала мъжа на Мери да убие родителите на Хейли / сега на 2-3то гледане ми на помня малко за Хари/, но защо? Доста интересно се преплитат пътищата на Мери и Хейли… И дали изобщо можем да имаме вяр а на Мери? Винаги има някакво мистично зло около глутниците на Хейли и Клаус. Хм….

Е Празнината получи каквото искаше… Клаус и Марсел се сбиха в епична битка на титаните, в която изненадващо Клаус имаше превес, който нямаше преди… Празнината или Марсел се е размекнал?!?!?!?!
Никой не умря слава Богу, но беше пролята кръв, от която поникна растение способно да убие Древен?!?! Така ли пък някой друг вещер или вещица не можа да направи подобно заклинание…Винсънт например? Но това на страна.
Заместителката е предатека, вещерът и също…не е изненадващо…все пак всички нови са потенциални лоши и рядко НЕразвиват този потенциал / дори полицайчето Уил беше с лошите/. Остава питането вълчицата на Фейра и тя ли е в кюпа изведнъж много се загрижи за нея и взе да ѝ се сваля…. Не ѝ вярвам.

Едно нещо не ми стана ясно : на първата картинка Фрея, която не е Фрея, а е празнината Държи шишенце. На 2та истинската Фрея разбива същото шишенце в Злото…Та това недоглеждане ли е? Шишенцето имаше ли наистина ефект или беше само инсценировка? Или Празнината предсказва бъдещето? Какво беше това?
И защо Могъщата Фрея не може да си излекува сама пръснатата глава?
wtf1

Клаус : Милостта беше наложителна.
Сам не си повярва какво остава за Илайджа или за зрителя…. Всички знаят, че Клаус обича и винаги ще обича Марсел. Никога няма да е способен да го убие и още съжалява, че Илайджа го уби….НО не защото се превърна в по-голям лошко от тях, а защото така го извадиха от семейството и доверения кръг….
Речта на Илайджа от друга страна беше много убедителна. След като 2-3 хилядолетия си имал цел и сега почти я достигаш…..никой не би могъл да те спре. Особено, ако разполагаш със силата и решителността на Илайджа.
Марсел продължава да се прави на жертва, че не разбира колко всъшност го обича Клаус….Айде стига……. Кармата е кучка…или поне Клаус иска така да си мислиш мой малък, глупав Марселъс.
m

Епизод 6

Започваме с Винсънт….. е къде подяволите беше предния епизод? После се чуди, че Марсел го няма….Него поне го знаем къде е и какви ги върши.
За времето, в което е „почивал“ е разбрал, че в различни периоди от време Празнината се е опитвала да се „напълни“, но какво я е спирало толкова много пъти и как….?Едва ли са само предците иначе до сега да беше се освободил/о/а.
Как Винсънт я е пуснал на свобода сега, ами предишните случаи? Други вещери?
И ако е толкова старо само Винсънт ли има наръчника му с магии?

Признавам, че от Джош има повече полза, от колкото от Мат… Поне е забавен. Но винаги трябва да има един такъв герой : Вечно отвличан, използван за примамка, да снася нужната информация и да не бъде полезен с нищо друго…
https://i1.wp.com/68.media.tumblr.com/26a0e3a886996990dc49e87d2911c4f0/tumblr_opabtqOL1a1vaepqbo1_500.gif

 

Като всеки купон на Майкълсън…..
https://i1.wp.com/68.media.tumblr.com/d3fd41efdefa8f27f035327aec7c3018/tumblr_op8x5c08MJ1rlvdl7o2_500.gif

Партито започна с едно бързо сканиране на гостите в търсене на змия. След като сканираха върколачката и при нея нямаше змия това заблуда ли е или можем да ѝ имаме доверие…. Макар да имаше и други в отбор Празнина, но само един беше показан като такъв. И защо зализаната прическа София, или както там се казва, се разкри пред Клаус толкова лесно? Има ли реални чувства към Марсел?
Партито приключва, когато дори Клаус е потресен от убийство.. ьхаьхахьха

Един урок за Клаус : Ако избиваш село избий всички. Не оставяй оцелели, който да станат вампири и да търсят мъст, да ти образуват нерви и да пречат на щастието и изкуплението ти. С колко такива селяни си се сблъсквал? И кой знае още колко ще има….?

 

Harry Potter vibes

https://i2.wp.com/68.media.tumblr.com/93acdde57652ce0fad11ed5fbb46d80a/tumblr_opa9zcYZH41rlvdl7o5_250.gif
Видението ни показа ключ за склад. Само едни складове ли има в цял Ню Орлиънс? Както и да е. Намерихме склада естествено защитен от магия. Влизамен и какво да намерим….нечия мандибула в плюшено мече. Не разбирам манията на американците да крият неща в плюшени играчки и как не е очевидно за всички тях? Но…. намерихме няколко зъба с кост и най-накрая разбрахме, че Празнината все пак е вещер/вещица. Подозирам, че е мъж! Надявам се скоро да го покажат…. Имаме нужда от лице, което да мразим.
Според вас ножа от коя кост е направен? И дали, ако Клаус го беше оставил при Марсел щяха да го намерят? Ако да щяха ли да освободят Марселъс или да го убият? Има ли начин костите да бъдат унищожени и да не могат да бъдат използвани? Прахообразното състояние не е подходящо… Все пак от един на прах беше направено оръжието срещу Марсел.

Изводи :
Върколачката приема всичко твърде добре. Нямам ѝ вярна.
Никога не оставяй горящ труп на вещер без надзор.

Въпроси :
Как взеха кинжала от сейфа? В стаята постоянно имаше някой. Клаус. Винсънт и Илайджа.
Кой и от къде ще вземе другите кости? То е ясно, че лошите все ще ги получат всичките иначе как ще се прероди?
Какво става с картите на Винсънт? Не показват ли местата на костите?
И най-важнията въпрос : Кога в историята на тираните, злите управници и още по-злите сили робите някога са получавали това, което им е обещано и са живяли щастливо след избирането на парламента…опс това е друга бира… след като силата, за която работят, и която не могат да управляват се въздигне? Как по-голямото зло е по-добро?

Генерален извод : След като ми отне 4-5 дни да напиша това ревю и вече излезе нов епизод, който не съм гледала към този момент, се питам дали да продължа с тези ревюта. Особено след като за сега сериала няма изгледи да бъде подновен. Кажете ми какво мислите в коментарите за тези 3 епизода и дали да продължа с размислите си в писмен вид за тях?

https://i2.wp.com/68.media.tumblr.com/b1a516c319573b2337a22c495b957176/tumblr_op94ygMnfx1rlvdl7o3_500.gif

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s