Пролетен базар на книгата

https://i0.wp.com/azcheta.com/azcheta-content/uploads/2017/05/bazar-cover.png

Здравейте, или по-точно добър вечер нощни птици и книжни червеи. Този блог започна с пост за зимния базар и няма как да очаквате да пропусна и пролетния.

В тези редове мисля да ви разкажа за моето преживяване и придобивки от гореспоменатото събитие.

Точка 1. Разбирам за пролетния базар и се започна едно проучване от кога до кога е базара, съставяне на списък с желания, който естествено включва един милион книги, преглеждане на участващите издателства и намаляване на списъка с една-две бройки .😵

Точка 2. Да намеря човек, които да изпълни списъка.
Тъй като не съм от София и нямам възможност да посетя базара, но имам желание да се възползвам от благините му възможно най-пълноценно трябва да намеря човек, които да има желанието и финансите да се справи с моя списък. И здрав гръб да ми носи книгите хахах. Първи избор Леля. Все пак вече се е пробвала на базара и се справи повече от отлично. И тук идва голямото НО, НО тя не е в София. #Драма.Резултат с изображение за hyperventilation gif

План Б. Обаждаш се на приятел, които има приятел, които обича да чете и виж ти, живее в София. Убеждаваш приятел 1, известен като Владо….да се примоли на приятел 2, известен като Янко да го питаш : „Тиииии ще ходиш ли на базара?“. И понеже е приятел на приятел стискаш палци да каже заветното „ДА“ все 1 си пред олтара и от това зависи живота ти…. иииииии му набутваш списъка си.

Резултат с изображение за list gif

Точка 3. Трепетно очакване да получиш благата вест / с обрати /
След като си направил и невъзможното да съкратиш списъка до бюджета на приятеля на приятел и до твоя собствен и си го изпратил, ти остава само да чакаш. Списъка е приет и обсъден. За улеснение си добавил и издателството. Уговаряте се, че събитието „Закупуване на книги за неприсъстващи“ ще се осъществи в събота. Лягаш в понеделник да спиш и до събота сънуваш списъци, базари и намалени книги #ДвойнаДрама. В това време ти се разваля комютъра и наваксваш с книжките от библиотеката, докато дойде новия запас.
Събота. Приятеля на Янко на приятеля Владо звънка и казва, че няма да може да иде днес и ще пробва утре #Паника. Няма време за паника имаме и спортно събитие да посетим и 3та купа да печелим. Въоръжаваме се с положителна енергия за мача и за утрешния ден и се превръщаме в селяни…. Не може да си вечно на високо културно ниво.
Влизаме в залата. Момчетата загряват. Чакаме. Янко звани : “ Отивам на базара“. #Еуфория². Мача започва. Викове, дюдюкане пълна какафония. Янко звани нещо не е намерил….Още крясаци, Янко звънка и не се разбира с Владо. Ще се мъчим да се разбираме двамата, ама как в залата е лудница. Той ми говори за книги, аз съм глуха… И така 2 пъти. Накрая кой разбрал, кой не разбрал, кой какво е чул не е ясно.
И купата не спечелихме. НО Въпреки това всички бяхме горди.  #Берое
Аз си чаках книгите, но не знаех какво чакам!

Снимка на Баскетболен Клуб * Берое *.

Стъпка 4 Трепетно очакване 2
След като вече поех въздух от спортни събития и притеснения за моя приятел на приятел и неговата невъзможност да иде на базара се почна едно чудене кога ще ми дойдат книгите : Той ли ще ги донесе като си дойде в Зарата или да ми ги пусне по куриер? Познайте кое стана?

Резултат с изображение за cant wait gif

Стъпка 5 Още трепетни очаквания.
След като куриерските служби не работят в неделя / безсрамници / трябваше да чакам новият ми най-добър приятел Янко да пусне книгите в понеделник. #ДосадниПречки. В понеделник ни вест, ни кост. Пуснал ли е, не е ли? Тишина.
Вторник. Приятелят ми Владо реши, че книгите ще дойдат на негово име и той ще ги вземе от офиса до нас…..Мдааа, ама не. След като му званях 20 пъти да го питам „Дойде ли пратката?“ накрая взех нещата в свои ръце отидох до офиса и си взех книгите.

Резултат с изображение за excited gif

Стъпка 6. Разопаковане.
След последните 2 гифчета трябва ли да казвам как беше разопаковането…..
бележка : Понеже приятелят ми Владо беше пропуснал една малка, незначителничка подробност помислих, че доставката е 15лв и бях много ядосана / наложен платеж/😬

И след всичката тази баластра е време и за най-същественото

ПОКУПКИТЕ – 3 за мен и 2 за баба. И сами мисля, че ще разберете кои за кого са page

😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍
IMG_20170601_001936
И въпреки че не сме и не правим book haul това са моите Майски придобивки + разбира се „Четирите цвята на магията“ от майската кутия на BOPS, на която има разопаковане в страницата.
DSC_1264
Много ми се искаше да ви споделя и покупка от Сиела, НО „Софийските магьосници“ най-новия хит в българското бук общество беше изчерпано. О изненада!!!
А вие изпълнихте ли вашият списък? Вместихте ли се в бюджета? Подарихте ли книга на някой скъп за вас човек?
ПС: Този пост е спонсориран от най-добрата Баба Дида и от приятеля Владо!
Благодаря ви.
ПС2: Очаквам още 2 книги от САЩ от друг приятел на приятеля ми Владо… там не искам даже да обяснявам с какво вълнение чакам!!
Добре, че Владо има влиятелни приятели хьахьха


Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s