„Оригиналните“ сезон 4 епизоди 7,8,9 – ревю Дес

Резултат с изображение за the originals logo gif

Здравейте, телевизионни нърдове. Започвам с извинение, че това ревю се забавни, НО компютърът ми беше в будна кома близо 2 седмици миличкият… Благодаря за загрижеността сега вече всичко е наред.
Второ извинение явно и аз съм била в будна кома няколко месеца, защото епизодите в този сезон са 13 не 16 епизода. Та следваме плана, но вместо 5 по 3 и един финален минаваме на 4 по 3 епизода в ревю и едно финално за последния епизод.

И така без повече приказки към следващата порция от по 3 епизода и моето мнение за тях.

О и сериалът все пак беше подновен за нов сезон Йееееи🎉🎉🎉🎉🎉

Епизод 7

Първата минутка в моя дълбокомислен анализ ще отделя на Винсънт и това колко е тъп.. Или е гений?
Защо разказваш на Илайджа как е създадена връзката между живите и мъртвите вещици в Ню Орлиънс, показваш му средставата за извършването на ритуала и после чудиш, че е убил 4 момичета? Или си много тъп да очакваш, че с цялата тази информация няма да предприеме нищо, или е искал да направи точно това и с него си е измил ръцете?!?!?!?!

Срещата „брат-сестра“ само мен ли ме докосна дълбоко…Право в чувставата. Държанието на Марсел показва все повече желанието му да е част от семейството. А сладката, малка Хоуп спомага за неговото приобщаване.😌

https://i0.wp.com/68.media.tumblr.com/12ea17f6dafe4f7458ebee2a54752a24/tumblr_oppgiq6lwg1rlvdl7o2_250.gifhttps://i0.wp.com/68.media.tumblr.com/ac9572a8ee640b4f449b978f31d5aa87/tumblr_oppgiq6lwg1rlvdl7o3_250.gifhttps://i2.wp.com/68.media.tumblr.com/ec0bd4c0a85195acfe3c842e5146e9a6/tumblr_opphp96jVn1rlvdl7o1_250.gifhttps://i0.wp.com/68.media.tumblr.com/4eb88b31c874e2a4c5217f8d5eb8e14c/tumblr_opphp96jVn1rlvdl7o4_250.gif

😭😭😭😭😭😭😭 Право в чувствата😭😭😭😭😭😭😭

Време беше да признаем истината най-накрая. Баща и син не могат да се мразят, особено такива преживели толкова неща

И после това стана…Без име

Реално погледнато това е една исключително неудобна смърт… Къде ще намерим вещица като нея, с нейната сила и познания, за да се бори с Празнината, да обучава Хоуп, а докато Хоуп научи занаята да пази семейството…. Хайде стига Джули Плек прозрачна си….А и кога някога е умирал за винаги във вампирските сериали на Джули….? Върна Аларик след година отсъствие…Върза ли се изобщо някой на този номер?
Но защо заклинанието над къщата се развали, но не и това на Марсел? НЕ се ли развалят всички заклинания със смъртта на вещицата?
Колко време Фрея беше „мъртва“ и колко може да стой и да я спаси сърдечния масаж?

https://i1.wp.com/68.media.tumblr.com/ec752c12246ab70219b5f49bb0d0798e/tumblr_opr8jzP17C1rlvdl7o1_500.gif

И тук се чувствам объркана… Първо предците уж нямат достъп до света на живите след като прекъснаха връзката, но има кървави сълзи в стил „Истинска кръв“ и убиват Илайджа. Как?
Винсън сякаш отново си измива ръцете….това не е моята магия, но много искам да спася момичета, за това ще извикам Давина да ме покрива. И като не е никакъв на Френския квартал защо се е загрижил толкова за девойките? Само защото са вещици?
Само на мен ли реквизитният череп ми се видя твърде малък за голямата глава на Давина?
Как тя ще приеме жертвата нали я пратиха някъде си…..не помня и аз къде точно? А изведнъж стана основна движеща сила на Предците, които я мразят?КАК?

Любимата ми сцена…. От наръчника на Деймън

Странно ли е, че това ми е любимата сцена? Дава ми толкова силно усещане за Деймън и Кай….Но и покава силата и гнева на Клаус, което също не е за подценяване. Секси!

 

И отново пак към дълбоката емоционалност : Хоуп и Марсел. С този епизод в мен се зароди надежда😉 за една доста интересна връзка между тях. Много бих искала да видя задълбочаване на братско-ринската връзка и как татко Клаус ще се справи и ще участва в нея.

https://i0.wp.com/68.media.tumblr.com/5d86b12b0d143ee4ae157b18e3509d54/tumblr_opkhrgY0CB1qacikho4_400.gifhttps://i0.wp.com/68.media.tumblr.com/f909092cee19bfa1fe3eef51f1942e6b/tumblr_opkhrgY0CB1qacikho1_400.gif

Доста емоционален епизод и накрая Винсънт дори успя да се събере и да дръпне страшна реч на Илайджа…😭

И още една епична реч и най-накрая бяха направени и други признания, очевидното се случи.

https://i0.wp.com/68.media.tumblr.com/7e8e8d12713c9d09ca5c3cd043d34201/tumblr_oprb4rNIQb1rlvdl7o2_500.gif

Още нямам вяра на Килийн въпреки това. Твърде хубаво и сладникаво ми се вижда. Надявам се да греша.

 

 

 

А това, че ни показаха родилното петно на 3 поколения върколаци едва ли е случайно. И празнината вече има плът … почти. Това само ми говори, че скоро ще си има и собствено лице… Джули ни я изгра тая карта вече няколко пъти.

Епизод 8

Началото е за предистория. И Празнината била родена.

Когато Джули Плек каже, че няма да има кросоувъри с TVD и Рик изкача от храсталака.

И тя се върна…., но дано не се застои. Тъкмо мрънкането за нея беше започнало да затихва.

Върна се, за да ни разкаже история, която всички знаем : Как човечеството от хилядолетия създава нови опасни неща със сила, която си мислят, че могат да контролират уж за благото на всички. Но кога точно това се е случвало?

От цялата история най-интересно ми беше как завързаха нещата с върколашкото прокляие.👍🏼 Добра работа👍🏼

Само не ми стана ясно, за да отключиш проклятието трябва да убиеш някого, това добавка на някоя друга вещица ли е или на самото племе? И как магическите им сили са се изгубили и е останало само проклятието? Самото проклятие ли им е отнело силите или нещо друго ни е приготвила Джули?

И Хейли ей така реши да остави Клаус на Давина след като чу, че ще го използват😒. Малко по-късно пак спорни решения от Хейли за Клаус не се притеснява толкова, че ще умре, но виж за Илайджа… Моралния и компас е доста объркан, а жертвите, които е готова да даде са много по-егоистични от тези на когото и да било друг в сериала. За колкото по-морални се имат хората толкова по-извратен и егоистичен е моралът им в този сериал поне.

От както казаха новината, че прескачаме 5 години на пред с този сезон ми беше ясно, че Хоуп ще е в основата на победата над Злото. Този епизод само го доказва. Тя е вещица и то доста силна / Трудно е в този сериал да се каже коя е най-силната все идват нови и нови. Същото е и с голямото зло…винаги има по-голямо./, носи върколашкия ген на 2 от племената и най-важното тя е потомък на Празнината. Всичко сочи към нея, но давидим как ще развият нещата в оставащите ни епизоди.

https://i2.wp.com/68.media.tumblr.com/b015c73dc9b177ac2ef27a9788ad4d11/tumblr_opx0ih7Vn91rlvdl7o1_500.gifhttps://i0.wp.com/68.media.tumblr.com/70150c9ceda78cc8576b16aa4048c9a3/tumblr_opx0ih7Vn91rlvdl7o6_500.gifhttps://i0.wp.com/68.media.tumblr.com/f13472d56f55d685ef65c114649c7601/tumblr_opx1hxjdSd1rlvdl7o4_500.gif

С появата на Рик и предложението му към Клаус – Хоуп да учи в тяхното училище в мен светна червена лампа за една моя теория. Тъй като шоуто беше подновено и имаше тонове споекулации за новия сезон, за Клаус и Кралайн и какво ли още не ето я и моята теория:
Ако Каралайн бъде вкарана като персонаж в новия сезон тя няма как да е без децата и без Рик / освен, ако той не умре…да не дава Джули Плек. Стига е умурал /. Децата на Каралайн според мен трябва да са горе-долу на същата възраст. Да не забравяме, че са сифони, а Хоуп е една от най-силните вещици и ще и е трудно да контролира силата си. 2+2=4. Защо деца изсмукваща магическа сила не се обединят с такова с безгранична сила в обучение, с което да си помагат едни на други и да борят поредното Голямо зло, а защо не и да се превърнат в такова / особено докато се научат да се контролират, а защо не и след това? Празнината малък пример за голямо зло с безгранична сила и контро ли е? /
А защо не мами и татковци да се позабавляват малко в процеса, макар да харесвам Ками и Клаус много, много повече и още стискам палци Лия Пайпс да се завърне и Каралайн да си седи в Мистик фолс. Но ако стане се надявам Рик най-накрая да си намери свястна и издражлива жена.
Но за сега това е само теория. Ще поживеем и ще видим.
До тогава какво мислите за моята теория?

А от малката сълзлива реч на Илайджа беше ясно, че ще се случи нещо лошо. В тези сериали няма място за мечти, докато не се оебяви последния сезон. Но не просто да бъде прекратен, а да дойде естествения му край. И поредното грешно решение на Хейли. Според мен Илайджа не е мъртъв. Поредната неудобна смърт и доста би намали силите в нашите редици, но…. ще видим

Този епизод беше запълващ и разясняващ, пълен с емоционални речи. Явно са на мода този сезон

Епизод 9

Започваме с умереност.

Планове.Решения. Още планове и още решения. От всичко това виждаме колко се е променил Клаус или по-скоро истинската му същност, която не е имала възможност да се прояви сега от параноя и предателства. За 2ри път в рамките на 5 години Клаус предлага да се жертва за роднините си. Отплата или истинска любов е въпрос на интерпретация. И отново лицемерието и егоизма на Хейли прозират в цялата ситуация. За Илайджа може всичко, за другите сме моралисти.

😭😭😭😭😭😭😭 Право в чувствата😭😭😭😭😭😭😭

Без име

Изненада, изненада планът се обърка. Илайджа умря?!?!?!
Какво стана с неговата кръвна линия обаче? Умряха ли?
И отново Хоуп е в дъното на всичко. Отново дава надежда. Вероятно и тя ще го извади от този талисман.

Празнината защо не уби Марсел, когато имаше възможност? Не че искам да умре, но това е логичен въпрос.
Има ли отговори в дневника? Вероятно иначе защо да си го иска? В началото на сезона мислех, че или Марсел или Винсент ще умре…. Мисля, че след този епизод шансовете на Винс рязко се покачиха.
Вече имаме и лицето на омразата официално. Цялата работа с прераждането беше гнусна история, но породи в мен нова конспирация. Дали не биха могли да направят оръжие от дървото, от което излезе Празнината по подобие на Белия дъб за Древните?

До края на сезона както вече казват остават 4 епизода. Следващия е на 2ри юни за САЩ. Остава ни да видим как малката Хоуп ще победи голямото зло. Както Празнината сама каза само тя има тази сила, но как ще се развият събитията ще разберем скоро.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s