Първа среща с автор

Здравейте книжни гадини ( червеи, тигри и както се определя всеки от вас). Както се забелязали, ако ни следите ( ако не какво чакате вижте статиите по-надолу) всичко тук е ПЪРВО. В редките случаи, в които има такива събития като срещи с автори обикновено това се случва в София. Когато разбрах, че ще има такава среща в моята Зара веднага вдигнах телефона ( и ако ни следите знаете на кой се обадих) или просто го ръчнах с пръст на дивана и казах „Ще ходим“. Или пък Владо ми каза за срещата…. Няма значение решението беше взето, часа и мястото бяха известни остана само проблема с децата. КОЙ? #КОЙ ще разходи кучетата. Почнаха да се прехвърлят различни сделки, които да предложим на брат ми, за да го навием да изведе кученцата. И сделка сключихме.

Дойде деня на срещата обаче, а ние не знаем къде е мястото на събитието. Нали веднъж на високосна година ходим из града, а не в гората. Хайде един google maps и мястото открихме.
Излизаме като на вратата напомням за децата (нищо не правим в ущърб на кученцата). Дадохме си час и малко за разузнаване. Разузнахме бързо (бяхме се подценили яко) и как да уплътним времето освен с някоя книжарничка. Да, ама не. Купих си шампоан, а Владо космочистачка за колата. Тц тц културно падение. Отидохме до колата да оставим покупките и се запътихме към бара, където беше събитието. Като минахме на разузнаването беше пусто, но като се върнахме опашка. Наредихме се ( или поне половината от нас, които нямаха физиологични нужди ).

Оказахме се единствените там по препоръка ( Алекс от Четат ли двама клипчето му тук (тайно се надявах, че и той може да дойде, ама беше много тиха надежда)). Наоколо фенове пийкат биричка и се радват вече на книгите си. Ние сме неподготвени. Повисяхме си, че приближихме автора, който никой до сега не е виждал. Чухме, че е доста дружелюбен, отделя време за приказки на всеки и аз се чудя какво ще си говорим като не сме особено запознати с материята. Дойде и нашият ред и това беше разговора ни :

 

Аз : Здравейте
Автора : Здравей.
Аз:Ние не сме запознати много с творчеството ви. Дойдохме по препоръка на български буктюбъри.
Автора : На кой?
Аз: На български буктюбъри.
Автора: Дано не се разочаровате.
АЗ (в опит да изглеждам някак само не така) : Няма, няма ние сме чели във фейсбук. Тази (книга) е за мен. Чух,  че Десиславите днес сме много модерни
Тъпо нали. Не разговора, а Аз 😒
След като обсъдихме колко много Десислави има в Зарата и как всички сме царици. Книгата ми беше подписана и така се сдобих с ПЪРВАТА СИ ПОДПИСАНА КНИГА.
После казах поредната тъпотия :
Тези двете ще летят за Америка. #SOlame

Посъветваха ни докато четем да си освободим пространство за ритници и силен смях.
Слава Богу автора на „Дневник от панелните блокове“ и „Междупанелни войни“ Никола Крумов беше много печен и поне се направи, че не забеляза колко съм смотана.

 

 

Тръгнахме си усмихнати. По пътя в колата нямаше как да не прочетем поне една история и започнахме с „Баница“. Пренебрегвайки съвета за пространство и в движение. Не беше особено добро решение, но падна смях.

 

 

 

 

Вкъщи вече се случи чудото! Ангели запяха „АААААААА“, а Владо зачете книга.
Все се оправдава, че няма време ( все пак му подарих книга по избор за Коледа,която не е пипнал). Но виж сега беше първи книжен червей, най-голям фен. Едва изчака да седне на дивана. И така от човек обичащ да дава пари за книги и книжни неща на други хора, обикалящ книжарници пак заради същите тези други и слушащ  безкрайни разкази се превърна в четящ. Невиждано и нечувано.

 

Толкова за днешното daily, както го нарече Владо ( нямало как да пропусна да ви въведа в това ПЪРВО преживяване). Та мислех да ви спестя поредните си дрънканици, но нямаше как да разочаровам партньора си по книжни приключения. Ей го на в негова чест. Не знам получи ли се, че то не бяха Черешки на торти, животни и разни други разсейващи фактори, но те това беше.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s