„Оригиналните“ сезон 4 епизоди 10,11,12

https://images.gr-assets.com/hostedimages/1436357832ra/15449774.gif

Дойде му и реда на това ревю. За съжеление то се забави по технически проблеми, тъй като отнема доста време да направя ревю за 3 епизода (а и да ги изгледам). Но без повече приказки, ето мислите ми за тези 3 епизода.

Епизод 10

Започваме с факта, че Илайджа все пак умря. Или поне тялото му… Сега е в счупен медальон, крещейки и какво ни трябва… ПЛАН за спасение и малко съюзници разбира се.

За да поправят Илайджа или това, което е останало от него беше ясно, че ще коства много усилия (основно от Фрея) и много опити. Още след предния епизод ми беше ясно, че спасителката няма да нито Фрея, нито Хейли, а малката Хоуп разбира се. Освен най-силната вещица раждана някога (за колко вещици е казвано това…изгубих им бройката) тя се превърна в сърцето и душата, единственото чисто създание в това семейство. Разбира се, че тя ще е решението на пробема. А и все пак връзка с Илайджа установи именно тя.

В умът на Илайджа беше доста интересно за мен. Всяка врата имаше нещо различно на нея представяйки различен спомен. А всичко да е бяло и чисто…някак си не го очаквах. Какво ли е да имаш толкова спомени и колко от тях изобщо реално помниш?(Колко се е променил Даниел през годините)
През това време някои се забавляват с това, което умеят най-добре.

Опит в търсене на Илайджа номер 2. Е поне позна вратата. Какво по-хубаво място да се скриеш от Червената врата. Повече от ясно е за всички, които го познават, че ще е там.

https://i0.wp.com/68.media.tumblr.com/6639e170ed0d29acdea2adc5e1d5b40c/tumblr_or3vp2jkQH1rlvdl7o4_500.gif

Все пак мама Естер го е учила добре, а в отсъствието на Фин кои друг би могъл да е маминото синче. Разбира се и какво по-хубаво място за разваляне на отношения… Ако Хейли не беше толкова заблудена да прозре над страха на Илайджа може би всичко щеше да е наред…да заживеят щастливо, да спрат сериала и да умираме от скука, защото нямаме какво да обсъждаме. НО случаят не е такъв Хейли остава сляпа лицемерка и не прозира над страха на Илайджа, че всъшност е по-лош от колкото е, че не е добър за семейството си, за любов. И все пак може би има лъч светлина…може би някой успава да го види в тъмното. Такъв какъвто е. В никой не живее само добро или зло. Просто избираш най-подходящото за сучая или за живота ти….

 

Ах Марсел, Марсел…дори нямаше смелостта да се бориш за „любовта“ си към София пред Бекс..тц тц тц. Това само показва как не желаеш да затвориш тази врата, че изобщо дори не си отдаден на София, а се чувстваш длъжен да я спасиш. А ако Ребека реши да си замине поне ще има с кого да се утешаваш..

 

 

Опит за спасяване на Илайджа номер 3. Хоуп влиза на помощ. НО как Фрея успя да удържи и нея и Хейли (и то след като е поддържала заклинанието толкова време) като още в начаото на опит 2 каза, че не може без да канализира друга вещица?

https://i0.wp.com/68.media.tumblr.com/23271f1e841c4c92091454ea821fddcd/tumblr_or3v7fIZjM1rlvdl7o1_250.gifhttps://i1.wp.com/68.media.tumblr.com/000041701934b89dd12d15b2ec3bd20f/tumblr_or3v7fIZjM1rlvdl7o2_250.gif

https://i0.wp.com/68.media.tumblr.com/fe3ba7d1f7cda30d15aa8dee9567d6f0/tumblr_or58osnko21rlvdl7o2_500.gif

И въпреки че събраха пърчетата и поправиха медальона, Илайджа ще излезе по-счупен от преди. А отхвърлянето на Хейли няма да помогне…..Какво очакваше да се случи в умът му? А какво би било в този на Клаус? След толкова години живот, толкова спомени и страдания, предателства, опит за доказване…. Какво наистина очакваше да намери в ума, на които и да е от Древните?
Кой ще умре, за да се върне Илайджа обаче?

https://i1.wp.com/68.media.tumblr.com/a145bb9226337c552f30fb8d6c6d9fc0/tumblr_or224m74Yc1rlvdl7o3_500.gif

И после това :
https://i2.wp.com/68.media.tumblr.com/c579b5bb1068f98ffd783f046ea964b3/tumblr_or587oOssi1rlvdl7o2_500.gif

Епизод 11

Илайджа умря, но душата му е в медальона. Медальон, който се руши. За да спасим Илайджа трябва план. И плана е готов. Убиваме Празнината и спасяваме Илайджа. Кратко, точно и ясно. Остава да преброим участниците.
Очевидно Кол не е сред тях тъй като явно Давинчето е по-важна. Кой остава в отбор Древни? Очевидно Марселъс (а дали не е в отбор Бекс)

За целта на тези ревюта гледам епизодите от зад на пред и само се убеждавам колко много си противоречи Хейли и колко всъшност е лицемерна.

Отбор Древни определено не се справя добре. Играчите в отбора са неясни за самите тях, а празнината печели точки. Хейли (последния хибрид ( което ми напомня, че тотално забравиха за връзката хибрид-създател)) и Фрея ( 2та или 3та, вече им изгубих бройката, най-могъща вещица) победени за част от секундата. Защо обаче ги остави живи и не им взе оръжията?

Ето го и Джаксън. Още един, когото не мога да понасям. Тези епизоди наистина вървят като сбогуване връщат всички в случай, че няма нов сезон….

Дали Кол не трябваше да се довери на семейството си? Да не ги предаде само ги забави и все пак е интересно как биха се развили събитията, ако беше потърсил помощ не само от Хоуп.

https://i0.wp.com/68.media.tumblr.com/1a0778112ad35646a3f15b99cad41f57/tumblr_orcu95H15i1uhj87xo2_400.gif

За пореден път Клаус доказа, че е много пластов персонаж. Той не е само зъл или само жесток. В него не са събрани само най-лошите черти (също както и в Илайджа). Дори и да е капка запазена само за семейството, в него има добрина. Не всеки знае какво е  или е способен да покаже любов. Това не означава, че не я иска или не я търси. Дори Кол, които „предаде“ семейството си доста пъти успя да открие това чувство в себе си и да поиска да се бори за него.

https://i0.wp.com/68.media.tumblr.com/30426fda11b2005bc68a1e33eef361aa/tumblr_orgcc6hxa11rlvdl7o1_250.gifhttps://i1.wp.com/68.media.tumblr.com/1238a9e2f5a938976b7ebe084bfe56cf/tumblr_orgcc6hxa11rlvdl7o4_250.gifhttps://i0.wp.com/68.media.tumblr.com/3c128575de3e7d3bfbf03227ab6fcd19/tumblr_ordc5uTSZS1s0prk6o4_250.gif

Друг е въпроса обаче какво направи Инаду и защо каза : „Направи го“
Е вече разбираме защо не им взе оръжията. Просто е искала да заеме друга, по-малка форма. Но по-силна и пазена.

Ех тези двамата… Първата любов ръжда не хваща. Беше очевидно, че Соня…опс София е само заместител… Всичи получават любов освен… е знаете кои.

И в заключение : Илайджа беше съживен, Хейли откачи.

Епизод 12

За какво и е на Инаду книгата? И защо сега пък реши, че иска да убива Винсънт? Нали искаше да се присъедини към нея. Избрала го е преди за нещо. Какво е или беше то?

Нека отделя момент за това : Когато си най-силната вещица, която света някога е виждал, вселил си се в малко момиченце и не можеш да откриеш в малката и главица тайният знак, който свързва майка и дъжещя. Оставяш се да те разкрият по най-глупавия начин. Защо? Защо? Защо лошковците нямат една логична мисъл в главата си и винаги подценяват добрите?

Събудихме и безполезната, отвличаща вниманието предателка София, за да каже на нашите хора, че все пак им остава още малко борба. В рамките на един епизод.

Драмата на Хейли с Илайджа също ми идва в повече. Само на мен ли не ми стана ясно какъв ѝ е проблема на Хейли? Хоуп винаги ще е част от това семейство. Рано или късно ще научи историята им. Това, че няма да вижда какви са не означава, че няма да стане като тях. Дадена ѝ е голяма сила, а силата по рождение рядко завършва с правенето на добрини (Инаду, Естер и Далия все вещици от линията на Хоуп коя от коя по-добра още преди да са създадени вампирите). А много хора взимат поука точно от това, което виждат и решават да се разграничат от пороците на роднините си. Хейли израстнала без родители до къде я докара (до пълното лицемерие)?
И защо Илайджа да се чувства виновен за съмненията на Хейли?

А самия факт, че Хоуп изважда най-доброто у цялото семейство и желанието на Хейли да им отнеме това ….. Лишава всички от нещо хубаво без да е сигурна в крайния резултат.

Бях сигурна, че Винс ще умре и работата ще се разсъхне! Щеше да ми бъде интересно да видя разговора между майката на Инаду и Винс, заклинанието, какво трябва да се направи….Но то така или иначе няма да стане явно са решили, че няма с мисъл от това да ни го показват.

Къде беше това прахче още, когато се бориха с оригиналното тяло на Инаду? И как така излезе от тялото на Хоуп и продължи да разваля плановете им? (освен че има още 1 епизод)

И кой пак да спасява положението? Клаус. Кой пак е оставен в магически транс, незащитен? Клаус. Отново от „най-голямото чудовище“ се иска да показва емоционалност. НО защо? Защото както винаги той е най-силния и способния да се справи. Не защото е лош или добър….

За пореден път годините опит, силата и смелостта на Клаус му помогнаха да спаси дъщеря си от това да бъде превзета изцяло то Празнината. Въпреки страха от това, което е и шанса да загуби дъщеря си…

https://i1.wp.com/68.media.tumblr.com/08f3ec9c34573b68dab58852e9397100/tumblr_oro7tk8bLO1vaepqbo3_540.gif

И след като плана на Роулинг…опс… на Винсънт с тефтера не се получи беше време да се измисли нов план, които ще видим как ще протече. Разбира се последната дума имаше както винаги Клаус (след като другия родител на това дете изхвърча в мрака без план, без идея, без нищо).

За скапване на настроението…. Винсънт дами и господа. Да видим какво е измислил и ще донесе ли това краят на едни обет?

 

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s