„Оригиналните“ сезон 4 Финал

Е дойде време да затворим глава 4 от историята за първото вампирско семейство. Мен лично този финал ме остави доста емоционална. Добрата новина – глава 5 ще има….защото, ако нямаше и това беше края определено нямаше да пиша ревю, а да щурмувам CW.

Без повече приказки към епизода. Ако все още не сте го гледали продължете на свой риск 🙂

Не само на семейството, но и на всеки фен не се харесва плана на Винс. Плана е повече от скапан. Всичко във връзките между семейството се основава на „Винаги и завинаги“. НО остава едно нещо неизказано. Какво ще стане с Празнината (частта от нея) , ако някой от тях умре? И няма ли вариянт всеки от тях да умре с празнината в себе си и Фрея да ги съживи? Дали така празнината би се събрала като дух и да се опита да се възкреси? Но пък няма да има части от нея, нали? Защо като цяло след като убиха истинското и тяло не я осветиха и не оставиха Предците да се оправят с нея? Да и направят това, което направиха с Давина?

Този оцъкления вещер до кога ще бъде съживяван и убиван?Не си ли изчерпа квотата за съживяване. С това темпо ще задмине Бони….
Заедно с нововъзкресения Доминик (или както там му е името на изцъкления) Празнината/Хоуп щурмува града. Естествено е за зло същество да търси „одобрение“ и последователи, НО защо убива враговете си само временно с чупене на вратове или кол в сърцето? Великото подценяване от злодея? Наистина ли мисли, че няма начин да я спрат и им дава възможност за безкрайни опити? Все пак те никога не биха оставили Хоуп докато са живи.

Естествено Винсън не е казал всичко от скапания си плна…Става още по-хубаво. Клаус или които и да е друг от не може да вижда Хоуп (ето от къде идва и идеята за spin-off с Хоуп). И той като Хейли псевдоморалист . Не случайно хора са казали “ Дръж се с хората така, както искаш да се държът с теб“. И в време криеш истината, лъжеш и не даваш шанс на никой да вземе информирано решене било то правилно или грешно. И как ще стане цялата тази работа, ако не знаят последствията да не търсят Хоуп (особено Клаус), ако Хейли офейка? Глупаво и егоистично решение да задържи истината за себе си. (Ако Фрея беше станала вампир кого щеше да канализира Винсънт за ритуала?)

И докато Хейли си развяваше (обидена) байрака, без идея, без начин да помогне останалите измислиха наистина добър план. Въпросът обаче е ЗАЩО този план не беше измислен мааалко по-рано. Духват и прахче, приспиват я и я убиват с кръвта на Хейли. Или слагат и белезниците и я заравят някъде. Тъмници колкото искаш в Ню Орлиънс (разбира се сезона щеше да е още по-къс и с по-малко драма).
Не се научиха обаче да не избиват голяма група хора на едно място…Особено на такова, където вече е имало кланета (Сигурна съм, че г-жа Плек ще се възползва от този разход на енергия за нещо ново и подло)

Аплодисменти за Клаус👏👏👏👏👏Най-добрите речи винаги са негово дело.
https://i0.wp.com/68.media.tumblr.com/9ccae8f89abf13ddad07a227f6ea932d/tumblr_os4ildkyOk1rlvdl7o4_500.gifhttps://i2.wp.com/68.media.tumblr.com/36be9addbb3fa53bba5ab690522cf429/tumblr_os4ghsAJD31rlvdl7o1_500.gif
        😭

https://i2.wp.com/68.media.tumblr.com/ed31f5ccb436bb55adf0537960b92d27/tumblr_os4ghsAJD31rlvdl7o5_500.gif

 

Хейли започва много сериозно да ме дразни с лицемерието си. Първо избягваше Илайджа, после го отряза, а сега иска да говорият. Обича го и го целува, а отрича че е едно към едно с него във всяко отношение.
Още една страхотна реч дръпна Клаус като за финал
Като на сбогуване Винсънт все пак реши да се прави на добър и да не остане по-назад реши и той да дръпне една реч и да им благодари (лицемерно предвдид какво говореше на Бекс малко по-рано)
Какво ни даде края :
Сърцераздирателната раздяла на баща и дъщеря. Чудовище всяващо страх израстнало до любвеобилен баща и дъщеря му – смисълът на неговата промяна.
Чудовището с принципи и огромна любов към семейството си с изпържен мозък и заличена самоличност. Нищо от това, което е Илайджа не остана.
Ребека и Кол получиха своя щастлив край. Всеки има някого в живота си. Дори Фрея не остана сама. А Хейли и Хоуп бързо се почувстваха щастливи на най-баналното място за скривалище и забравиха семейството.
И какво излиза : Най-прецакан както винаги е Клаус.
Не знам дали това е бил планираният от Джули Плек край при НЕподновяването на сериала, но ако е бил и нямаше да имаме нещо друго след това определено щях да съм много ядосана и да организирам бунт.
В заключение на целия сезон : Идеята е била добра, но дали е била разработена за по-голям сезон (16 -22 епизода)  и преработена така, че евентуално да продъжи и в следващия сезон или пък просто е прибързана, заради броя епизоди не знам. Според мен е имал още нужда от развитие. Надявам се след като Празнината не е унищожена такова да дойде в новия сезон.
Остава да разберем как ще съберат семейството в новия сезон. Защото какъв би бил един сезон с хаотично разпръснато Древно семество. А и както казва Клаус :
https://i1.wp.com/68.media.tumblr.com/f8878d00785e9748be1d0df0cbebd346/tumblr_os2qvvu5Gw1rlvdl7o7_250.gif

 

И след като вече знаем, че това не е краят ето един малък бонус материал за повдигане на духа. Тук.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s