Полубожествен Таг | The Demigods Book Tag

Таг ден. А какво се прави в таг ден :
1во взимаш един страхотен таг;
2ро отговаряш на малко въпроси.

Е, както сте видяли от името на тага днес ще сме на божествена тематика. Тагът е вдъхновен от творбите на неуморимия Рик Рърдън. Естествено би било проява на лош вкус, ако не ви кажем от къде почерпихме вдъхновение за днешното забавление. Тагът е създаден от Nerdy Elephant, а оригинала можете да видите тук. Идеята е интересна – за всеки един от главните гръцки богове/ богини на Олимп, избираме по един герой от книга или поредица, който би бил перфектният син/дъщеря на дадения бог.

Резултат с изображение за demigod gif

Ако ни следите знаете, че моите мисли и отговори достигат до вас в лилаво, мислите на Лина достигат до вас в зелени нюанси.

Без повече приказки към тага.

1. Зевс: Герой, свързан с гръмотевици/небе/електричество:

Топъл, топъл за този въпрос пристига Рафи от поредицата „Пенрин и края на дните“. Кой друг ако не един ангел бих свързала с небето. Архангел, предводител, а Бог вече му е разрешил да се рее из небето ( за разлика от други, които познаваме и на които им е забранено).

Тук просто наистина няма как да не посоча Мер от „Алена кралица“, мълниеносното момиче с червена кръв. Дори не се сещам за други герои с подобни сили, свързани с електричеството. 

2. Посейдон: Герой, свързан с море/вода/корабоплаване:

Дори Goodreads не успя да ми помогне да избегна Финик от „Игрите на глада“ като отговор. И наистина, кои би бил по-добър син на Посейдон от някой въртящ тризъбеца толкова добре.

Кален от „Сирената“ е едното ми предположение, въпреки, че не съм съвсем сигурна дали характерът ѝ отговаря на очакванията. Друга опция е Таркуин, с когото се срещаме в „Двор от мъгла и ярост“, Великия господар на двора на лятото.

3. Хадес: Герой, свързан с мъртвите/тъмнина/хаос:

На въпрос за герой свързан с тъмнина и хаос и да не кажеш Себастиян Моргенстърн от „Реликвите на смъртните“ би било престъпление. А защо да не свържем „постиженията“ му със смъртта. Приносът му към царството на Хадес е доста голям и съм сигурна, че Хадес би се гордял да има такъв умен и пресметлив син.

Амаранта добре се свързва с това описание, или пък направо Аторът, но и двамата намериха края си.

4. Атина: Герой, свързан с мъдрост/книги:

Ето тук обаче Goodreads влезе в голяма помощ. Чудех се за друга умница освен Хармаяни (отговора на автора на тага) и ми просветна : Сидни от „Кръвни връзки“. Сидни определено има доста по-полезни познания от малката магьосница. Коя чете повече е спорно, но Сид определено желае да съгради нов свят подобно на Анабет и също като нея преглъща омразата си към вампирите и се сприятелява с тях винаги готова да им се притече на помощ.

Герои, които четат – изобилие, Хърмаяни, Елизабет Бенет, дори Кейти от „Обсидиан“, но не всеки може да се нарече мъдър. Мъчих се, не се сетих. 

5. Арес: Герой, свързан с война/ярост/оръжия:

Че кой, питам #КОЙ по-подходящ от скъпия ми Дароу („Червен изгрев“). Всяка дума във въпроса просто крещи неговото име. Макар да ми се струва твърде умен и склонен да се сприятелява, малко по-лесно от Арес, пак не намирам по-подходящ от него за тази категория. А и нали все пак всеки баща иска синът му да е по-добър от него. Е това може би не важи за боговете, но….

Селена Сардотиен би била перфектна. Все пак кой умее изкуството на боя и оръжията по-добре от кралския асасин. Не и липсват смелост и известна доза безразсъдност. Но в крайна сметка, тя е израснала в този враждебен свят, който не я е научил на нищо друго, освен да воюва.

6. Артемида: Герой, свързан с гора/животни/лов:

Хайде бъдете честни и ми кажете като прочетохте този въпрос не се ли включи аларма в главата ви с „КААААТНИС“. Просто категория създадена за нея. Би станала една чудесна ловджийка, но не ми се иска да лиша Пийта от щастие… Макар че това освобождава пътя за мен…

Не мога да избягам от отговора Катнис, и Фейра ловува, но тя го прави от нужда, а не от желание или удоволствие.

7. Аполон: Герой, свързан със светлина/музика/изкуство:

Макар всеки един (почти) персонаж в книгите на Каси Клеър да има поне един талант май ще заложа на думата изкуство и Ейдриън Ивашков („Академия за вампири“ и „Кръвни връзки“). Макар светлина не винаги да е точното описание за него, определено е наперен и обича самохвалството. Но под  тази маска има място и за светлина, и рисуване.

Светлата страна на Фейра, особено Фейра от двора на пролетта, която все още не се е срещала с Рис чудесно се връзва с темата светлина, изкуство и прочие.

8. Афродита: Любовна връзка, която сякаш е създадена от Афродита (т.е. перфектна):

Бела и Едуард („Здрач“). Хванахте ли се?
Пиърс Браун определено ми се набива в очите. Исках да избягам от лигавата, момичешка представа за връзка с лесните за харесване Фейра и Рис и подобните им. В умът ми изскочи Севро и Виктра („Червен изгрев“). Ето това е връзка създадена от Афродита с доста перипетии. Точно както тя ги обича.
Почетно споменаване : Малек (макар и те да са в категория „лесни за влюбване в тях“, но са толкова невероятни и развиващи се)

Джулиет и Уорнър от „Разбий ме“ – създадени един за друг, без да липсват драмите и премеждията.

9. Деметра: Герой, свързан със земеделие, плодородие и… ами, градинарски работи:

На ум ми идват Хагрид (макар той по-скоро да е животновъд😜) и професор Спраут от поредицата за момчето, което оживя спойлер : Два пъти  „Хари Потър“. НЕ бих успяла да намеря по-добър градинар от човек занимаващ се с Мандрагори и тяхното отглеждане.

Градинарски работи е ключова дума за Илейн. Тя не би наранила нищо живо и дишащо с невинната си чиста природа. 

10. Дионис: Герой, свързан с веселие/празненство (бонус: вино):

Купонджия, купонджия. Търси се купонджия. Ейдриън, Хеймич. О не!
Какво по-голямо веселие от случките и шегичките на Фред и Джордж Уизли („Хари Потър“). Малко ми е гузно, че въртя само няколко поредици и много бих се радвала да видя вашите идеи, но моите книжни преживявания (за сега) дават тези резултати. А и колко герои са отворили шегобийница по време на война?
Определено виждам доста от Дионис в тях.

11. Хермес: Пътешественик/лъжец/крадец:

Хващам се за думата пътешественик и веднага хвърлям на пангара Огъстас и Хейзъл Грейс („Вината в нашите звезди“). Освен пътешествието им до Амстердам много по-важно е пътешествието им в живота и начина, по който го извървяха.

Дес ми даде идея за Марго Рот Шпигелман, също от книга на Джон Грийн, но този път от „Хартиени градове“. Пътешественичка по душа, лъжкиня и крадла, добавете и доза лудост и получавате Марго.

12. Хефест: Ковач/механик/огън:

На няколко пъти се опитах да избегна тази поредица (понеже не ми е една от любимите и май съм единствената), но понеже не се сещам за друг механик или по-скоро изобретател (извън света на Пърси): Хенри Брануел от „Адските устройства“. Ако не знаехме, че в него тече кръвта на ангел определено бих сметнала, че е син на Хефест. Изобретения кое от кое по-шантави и евентуално работещи.И все пак никога не се отказват… Дали не са братя?

Хенри е страхотно попадение. Частта с огъня – може спокойно да се съотнесе с Елин от „Стъкленият трон“, за друго не се сещам, не ме съдете, този таг ме изчерпа. 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s