Shadowhunters сезон 2 епизод 8

logo

Привет, читатели! Ето го и нашето ревю за епизод 8, чиято премиера беше в понеделник.

Като обобщим и доброто и лошото, което ни предостави епизода, той беше горе-долу добър, не прекъсна поредицата добри епизоди, на които имаме удоволствието да се наслаждаваме напоследък, но и не беше по-добър от предишния епизод.

Нататък СПОЙЛЕРИ! Гледайте епизода и се върнете да разговаряме след това. 🙂

Първата сцена ни среща с Изабел, която буквално е отишла сама в леговището на вампирите и им иска отрова. Така, искам първо да кажа, че щом чух, че от сериала изменят произхода на уин фена като казват, че представлява вампирска отрова, си помислих, че нагласят така нещата, че Изабел ще поиска помощ от Саймън и  Сизи ще направи първите си стъпки на хоризонта. Да, ама не, признавам си, че останах меко казано изненадана да видя, че Рафаел ще е този, който се отзовава на зова и за помощ. Честно казано в началото ми беше странно и не ги виждах заедно, но странно, че засега им симпатизирам, заради трудният момент в който героинята се намира и факта, че силната, смела Изи се показа уязвима точно пред Рафаел. Надявам се в следващите епизоди да виждаме как Рафаел помага на Изи да си стъпи на краката отново и да преодолее зависимостта си.
Аз лично, както е модерно да се казва днес, ги шипвам. Определено сега, когато Саймън е зает с Клеъри ми се иска да видя нещо повече между Раф и Изи, макар в книгата да няма нищо общо между тях по никакъв начин.Странно ми стана,че Рафаел се върза на наркомаската реплика „само този път“,но ми хареса, че показаха, че е вярващ въпреки вампиризма. Това е хубавото на сериала, че може да ни изненада с нещо, за което не сме мислили докато сме четяли…Поне ние запознатите с книгите. А и Раф беше доста секси….с доста секси поглед…подозирам, че ни готвят нещо. А и завъртяха доста нещата с ангелската кръв за вампирите?
tumblr_olpb4g8Urx1urdwd4o1_500.gif

Моля минутка внимание за Джейс, който е грубо прекъснат от котките на Магнус (сред които е и Ирис, която се гали в него 😀 ).
На мен лично това ми беше много смешно, тъй като Дом има котка и отново 👍 за добрата актьорска игра. Но и малко бях разочарована, че Прецедателят Мяу не заема полагащото му се място /Особено след като кръстих Котенцето „си“ / не е точно мое,но това са подробности/ на него ви става ясно как ми е повлиял/
tumblr_olpahmQAFI1urdwd4o1_500.gif

Макс се появи отново и Алек моли Магнус да му спретне парти, защото кой друг освен Магнус, все пак. Но преди това нека обърнем внимание на Клеъри и Саймън. Трябваше ми време да осъзная какво се случва и да си обясня реакцията на Клеъри. Саймън ѝ говори за приятелството им и така нататък и Клеъри предполага, че той ѝ говори за Мая (от това си размишлявам, че тя не е мислила през цялото това време какво реално ѝ казва Саймън), та той ѝ казва, че е влюбен в нея. 1, 2, 3 секунди минават….Саймън бърбори, 4, 5, Клеъри го целува. На Клеъри и отне точно 5 секунди (броих ги), за да проумее, че Саймън, най-добрия ѝ приятел, с когото се познават от детските си години изведнъж ѝ признава чувствата си, а на всичкото отгоре в тези 5 секунди включете и обмислянето да направи първата стъпка и да го целуне… Защо се държи сякаш цял живот е чакала този момент и му се хвърли на врата. Не можеше ли да ѝ дадат малко да помисли, да изглежда поне една идея по-несигурна. Съжалявам, но това не е никак, ама никак автентично и дори не е някой дребен факт, за да го пропусна.  Особено ако след това цял епизод гледаме влюбената физиономия на Клеъри… Извинявам се, но не харесах тази връзка в книгата, не ми харесва и в сериала, за мен Клеъри и Саймън са си само и единствено приятели, тези изкуствени емоции от страна на Клеъри не са ми по вкуса. Минути по-късно тя решава да го завлече на партито на Макс, за да се покажат пред другите?! Може би най-големият минус на този епизод, а по промото, което гледах, за следващи я изглежда, че ни очакват още абсурдни ситуации, включващи гол Саймън, Клеъри и кануто…
На мен хвърлянето на врата също ми се видя неправдоподобно не само в книжната версия, но и за сериала. Как виждаш някого без риза и веднага решаваш, че от него ще излезе добро гадже след като първия вариянт ти е брат?Друг е въпроса дали го исползва, за да забрави Джейс и чувствата си към него.

tumblr_olpad6XWFI1urdwd4o1_500.giftumblr_olpap9WJ401urdwd4o1_500.gif

Така партито започва и всичко изглежда нормално (колкото и да е нормално за Магнус). Джейс очевидно, не, а очевадно ревнува Клеъри…Мая е на бара и двамата се помиряват най-накрая.Пораженчески след като са загубили битката за любимите си и си ближат раните.Но беше забавно, когато се „хапеха“…Въпреки че Джейс не би се оправдавал с броя на противниците и 3ма не биха го затруднили,но… Джейс отива да поздрави новодошлите влюбени, а Клеъри насочва дълъг замечтан поглед към своя любим, когато той се насочва към бара – ЗАЩО? Защо?

Сцената, в която Мерис и Макс идват на партито и неудобния момент с Магнус… 😀
Репликата на епизода „Чух, че обичаш да пиеш“ ьхахьхахьхах Кажи честно. Вече не се ли казва Здравей, благодаря за партито.

tumblr_olsc29Td141tsjf3do4_250.giftumblr_olsc29Td141tsjf3do2_250.gif

След това партито настъпва неочакван обрат, направо обрати. Клеъри вижда, че Саймън целува Мая (пълен абсурд просто) и ревнува, а Алек чува несъществуващите упреци на Клеъри. Хаосът цари. Единственото, което не ме учуди и не отчетох като нещо необичайно бе държанието на Мерис, просто защото напълно очаквам от героинята ѝ да действа така, но накрая на епизода обясниха държанието ѝ и останалите осъзнават, че в този случай тя е жертвата. Докато всички се държат като сърдити тинейджъри, Магнус съзнава какво се случва и разобличава Ирис и двамата си разменят магически удари, което ми се стори доста яко /Ирис бягаше сякаш не знае къде ще е SGI-я много неубедително/. Сега Валънтайн държи книгата с противозаклинания на Магнус и предполагам скоро ще видим какво възнамерява да прави с нея. А и това с отвличането на Мадзи беше добре изпълнено, странен обаче ми се стори фактът, че макар и ден и половина по късно Валънтайн държи и пази детето на все същата детска площадка.Там ли са нощували подяволите или е очаквал Ирис да дойде там с книгата и да ги разменят за Мадзи? Това беше много странно.


tumblr_olq13lkLLC1utus7do1_500.gif

Моето мнение за партито:
1во Клеъри и Саймън : Как ревнуваш толкова силно някой, който ти е г
адже от 3 минути?Това засегната гордост ли беше или проявление на магията, за да се заформи по-голям скандал?
Когато видях Саймън и Мая си помислих…. „оооо онази любимата ни руна за преобразяване и това е Джейс, който иска да раздели Клеъри и Саймън“, но не. Реакцията на Джейс ми се видя твърде пораженческа и това определено не беше ДЖЕЙС-реакция.

2ро Алек : Според мен това пък беше автентично поведение на Алек, който тежко приема грешките си и винаги се бори да поправи стореното. Самоубийството не беше много Алек-реакция, но дали не беше породена от магията отново може би засилвайки чувството му за вина. А и какво по-голямо разсейване за Магнус от това?
3то Мерис : 1во искам да кажа, че този каст е много добър. Много съм доволна, че Емералд и актрисата, която играе Мерис си приличат страшно много /точно като в книгата сякаш Изи е младата Мерис/. 2ро за съжаление пак ще кажа В КНИГАТА Изи е единствената, която знае за изневярата и това, че го промениха ме кара да си мисля, че момента, в който научи ще е определещ за Изи и може би дъното с Уин фена. И аз силно се надявам Раф да се вземе в ръце, да вземе и нея и да я спаси. 3то Дали сега Мерис ще му отпусне края и ще се замисли до колко да следва заповедите на Клейва, които до сега следваше сляпо, заради участието си в Кръга.
4то Макс : Много добре показано как малките деца се влияят от родителите си. Да говориш така на някого, когото до скоро си боготворил. Да не говорим за възрастовата разлика.
5то Ирис : за мен това беше най-големия недостатък на епизода. Защо подяволите ще се криеш в леглото на Магнус? И как котка се завива така? Това беше зверски недомислено.

За мен най-доброто и трогателното нещо беше разговора на Мерис и Джейс.  И въпреки че Дом твърди, че емоционалните моменти са му най-трудни е блестящ в тях

 

Физиономия не епизода и измъкване на епизода печели…… : Магнус Бейн.

Този път не сме съгласни с мнението на Ема, а Кристин е на събитие и вероятно няма да има ревю…, Но нашия човек Кори е налиния и както винаги ви го предлагаме като бонус забавление :

И май е това за този епизод, надявам се да не пропускаме нищо съществено. Напишете ни в коментарите какво мислите за епизода и как ви се строри динамиката между Клеъри и Саймън. 🙂

Вашият коментар